1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Companii

EXCLUSIV Cine a cumpărat Liberty Center şi ce va face cu el

Firma Rosequeens Properties SRL, care a cumpărat mall-ul Liberty Center, este administrată de Ciprian Chiorean, care ocupă şi funcţia de Legal Manager în cadrul Bank of Cyprus, unul dintre creditorii Liberty Center care au cerut executarea silita a proiectului.

07 aug, 2012 | | ECONOMICA.net

Contactat de ECONOMICA.NET, Ciprian Chiorean a confirmat preluarea centrului comercial de către Rosequeens Properties, despre care spune că este controlată de firma Rosequeens Properties Limited, înregistrată în Cipru.

Ciprian Chiorean

 

Întrebat dacă în spatele acestei preluări se află Bank of Cyprus, din moment ce Chiorean este angajat al băncii şi figurează ca administrator al firmei care a preluat mallul, acesta ne-a declarat că acest raţionament nu este în totalitate corect şi nu a vrut sa facă mai multe precizări.


La întrebarea "ce se va întâmpla de-acum cu mall-ul", el a răspuns că în mod cert nu va fi închis. "Ba mai mult, mall-ul va funcţiona la capacitate maximă", a mai declarat Chiorean pentru ECONOMICA.NET.

Firma Rosequeen Properties SRL apare într-un raport financiar al Bank of Cyprus, în care este specificat faptul că aceasta face parte din grup şi este deţinută 100% de bancă.

Bank of Cyprus nu este la prima tranzacţie de acest gen. Anul trecut, o firmă controlată indirect de către bancă a cumpărat proiectul rezidenţial My Dream din Pipera, unde avea o creanţă de 14 milioane de euro.

Mallul Liberty Center din Capitală a fost vândut astăzi la licitaţie pentru suma de 60 de milioane de euro.  Bancile greceşti Alpha Bank şi Eurobank EFG, dar şi banca cipriotă Bank of Cyprus, au cerut executarea silită a firmei SC Liberty Center SRL, pentru datorii ce depăşesc 61 de milioane de euro, iar executorul judecătoresc a publicat la începutul lunii iulie anunţul de vânzare.

Preţul de vânzare, stabilit de către executorul judecătoresc B.E.J.A. Dumitrache şi Dumitrache pentru imobilul din strada Progresului nr. 151-171, sector 5, pe baza raportului de evaluare a fost de 60 de milioane de euro, fără TVA.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO