Cine asigură deszăpezirea în Bucureşti

Patru companii de salubritate vor deszăpezi în iarna această străzile din capitală. Singurul sector unde zăpada va fi îndepărtată de către REBU este cel condus de Piedone. 
Alina Stanciu - mie, 28 nov. 2012, 22:02
Cine asigură deszăpezirea în Bucureşti
Anul acesta, sectoarele 1 şi 5 din capitală vor fi deszăpezite de firma omului de afaceri Florian Walter, la sectorul doi se va acţiona cu utilaje de la Supercom SA, deţinută de Ilie Ciuclea, în sectorul 3 va opera compania familiei deputatului Silviu Prigoană, Rosal Grup, în timp ce la 6 compania care va asigura deszăpezirea este Urban SA , controlată de omul de afaceri Doru Florescu. În schimb, potrivit datelor remise ECONOMICA.NET de către Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, sectorul 4 va fi deszăpezit de REBU, societate deţinută în proporţie de 50% de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
 
Cât ne costă deszăpezirea
 
Potrivit oficialilor Primăriei, finanţarea serviciului de deszăpezire în sectoarele 1,2,3,4 şi 6 se realizează de către Primăriile de sector, în timp ce în sectorul 5 banii sunt asiguraţi de către Primăria Municipiului Bucureşti. „Pentru sectorul 5 se plăteşte ora de acţiune, şi nu se plăteşte aşteptarea.  Sumelele aferente serviciilor prestate se plătesc la sfârşitul campaniei de deszăpezire, în funcţie de numărul orelor de acţiune”, au explicat reprezentanţii Primăriei. 
 
Atribuiri directe
 
Cu toate acestea, potrivit datelor apărute pe SEAP, serviciul care monitorizează licitaţiile publice, în ultimele luni companiile de salubritate au încheiat contracte de atribuire pentru  servicii de iarnă. Este cazul Romprest Service SA căruia i s-a atribuit în luna noiembrie un contract în valoare de 44,3 milioane de lei  pentru „asigurarea serviciului de salubrizare stradală şi a serviciului de iarnă pe raza sectorului 5 al Municipiului Bucureşti”.  Contractul a fost atribuit prin negociere fără anunţ de participare datorită „situaţiei de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”.
Aceeaşi companie a primit şi în luna ianuarie a acestui an un contract în valoare de 16,2 milioane de lei pentru servicii de salubrizare stradală şi servicii de iarna pe raza sectorului 5. Contractul a fost atribuit tot în urma unor negocieri fără anunţ de participare.
Celelate companii nu figurează cu contracte de salubrizare şi servicii de iarnă încheiate cu Primăria Generală sau primăriile de Sector.
 

 
 
Te-ar mai putea interesa și
ONU: Ministrul german de externe acuză Rusia că foloseşte foamea ca armă de război
ONU: Ministrul german de externe acuză Rusia că foloseşte foamea ca armă de război
Ministrul german de externe Annalena Baerbock a acuzat miercuri Rusia că foloseşte blocarea exporturilor de cereale din Ucraina ca armă de război, transmite dpa....
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
În perioada 18-20 mai 2022 are loc la Romaero cea de-a opta ediție a Black Sea Defense & Aerospace – BSDA 2022.
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne "deschisă lumii" a asigurat miercuri preşedintele Xi Jinping, în timp ce restricţiile sanitare şi, ...
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
Statele Unite consideră că există o "posibilitate reală" ca regimul nord-coreean să efectueze "o altă lansare de rachetă" ...