1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

Auto

Cine cumpără o maşină trebuie să anunţe tranzacţia la Poliţie

În cazul vânzării unei masini, noul proprietar este cel care trebuie să anunţe autorităţile despre transmiterea dreptului de proprietate, conform informaţiilor furnizate redacţiei AvocatNet.ro de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

04 mar, 2015 | ECONOMICA.net

Clarificarea MAI vine în contextul în care Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a recomandat şoferilor care-şi vând maşinile să depună notificari la autorităţile competente, pentru a evita să primească amenzi pentru lipsa rovinietei.

Codul rutier prevede ca, la vânzarea unui autoturism, noul posesor al acestuia este obligat să anunţe transmiterea dreptului de proprietate în cel mult 30 de zile. În acest fel se pot modifica în baza de date informaţiile referitoare la posesorul maşinii şi se poate emite un nou certificat de inmatriculare.

Pentru a evita sa primeasca amenzi pentru lipsa rovinietei, reprezentantii CNADNR au recomandat soferilor ca dupa vanzarea masinii sa depuna o notificare in acest sens la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor in a carui raza de competenta a fost inmatriculat autoturismul.

Citeşte de ce acte este nevoie pe AvocatNet.ro

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO