Cine sunt noii patroni ai McDonald’s România (FOTO)

Premier Capital, parte a grupului maltez Hili Ventures, este operatorul francizei McDonald's în Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta şi, mai nou, România. Compania operează 64 de restaurante McDonald's, cu 2.800 de angajaţi. Premier a emis în 2010 obligaţiuni de 25 de milioane de euro cu scadenţa în perioada 2017-2020.
Economica.net - lun, 25 ian. 2016, 10:37
Cine sunt noii patroni ai McDonald's România (FOTO)

Compania Premier Capital, parte a grupului maltez Hili Ventures, a preluat operarea restaurantelor McDonald’s din România, pentru care va plăti o taxă de franciză către McDonald’s Corporation. Informaţia a apărut azi în ZF.

Potrivit unor surse din piaţă, maltezii au preluat compania McDonald’s Romania SRL. Daniel Boaje, actual director general, va rămâne în continuare la conducerea operaţiunilor din România şi va deţine şi un procent mintoritar de acţiuni în firmă, devenind practic unul din patronii lanţului de restaurante fast-food

Hili Ventures are afaceri în 10 ţări din Europa şi Orientul Mijlociu. Pe lângă restaurantele McDonald’s, grupul este şi unul dintre principalii retaileri Apple în regiune.

Compania deţine şi în România un magazin iCentre specializat în produse Apple, amplasat într-un mall din Bucureşti.

Grupul este controlat de omul de afaceri maltez Melo Hili, director general al Hili Ventures şi preşedinte al Premier Capital. Prin Premier Capital, Melo Hili se ocupă de dezvoltarea licenţei McDonald’s în Malta începând din 2005 şi s-a extins, treptat, în alte ţări din regiune.

McDonald’s este cel mai mare lanţ de restaurante din România – cu 67 de localuri în 21 de oraşe, dintre care aproximativ jumătate în Bucureşti. Acestea cumulează afaceri anuale de peste 120 de milioane de euro.

McDonald’s România are 4.000 de angajaţi şi a aniversat, anul trecut, 20 de ani de activitate în România. În 2015, McDonald’s a fost numit pentru al doilea an consecutiv cel mai bun angajator din România, conform AON Hewitt.

„În ultimii 20 de ani am investit peste 160 de milioane de euro în restaurantele noastre din România”, a declarat Daniel Boaje. „Servim anual peste 65 de milioane de clienți, ceea ce înseamnă că peste 180.000 de persoane vizitează zilnic restaurantele noastre și cafenelele McCafé. Sunt foarte mândru de reușitele obținute de McDonald’s în România din momentul în care am deschis prima dată ușile, în 1995, și sunt foarte încântat să lucrez cu Melo în această nouă etapă a dezvoltării afacerii.”

„McDonald’s este un brand recunoscut și popular în România. Suntem încrezători că acest parteneriat pentru dezvoltare dintre Daniel și Melo va contribui la dezvoltarea businessului și va aduce beneficii pentru clienții și angajații din România”, a declarat Ian Borden, Președinte – Foundational Markets, McDonald’s Corporation.

Daniel Boaje a adăugat: „McDonald’s are un rol important în economia României, dezvoltând peste 300 de parteneriate cu furnizori locali pe parcursul timpului. Peste 26.000 de angajați din România au parcurs programele de training McDonald’s și suntem dedicați misiunii de a rămâne un angajator responsabil. Cu o bază puternică de clienți, angajați motivați, furnizori pe care ne bazăm și investiții continue, am încredere în viitorul McDonald’s în România.”

McDonald’s are o relație pe termen lung cu grupul de companii Premier Capital. Acesta este partenerul pentru dezvoltarea restaurantelor McDonald’s din Țările Baltice (Letonia, Lituania, Estonia), Malta și Grecia și are o experiență solidă în lucrul cu echipele și furnizorii restaurantelor McDonald’s.

Te-ar mai putea interesa și
Companiile care investesc în tehnologie au înregistrat creşteri de cinci ori ale veniturilor – studiu
Companiile care investesc în tehnologie au înregistrat creşteri de cinci ori ale veniturilor – studiu
 Companiile cu cea mai mare deschidere către tehnologii (precum inteligenţa artificială, cloud, Internetul lucrurilor - IoT) înregistrează o creştere a veniturilor de cinci ori mai rapidă în......
BSTDB acordă un împrumut pentru dezvoltarea producţiei de gaze offshore a României
BSTDB acordă un împrumut pentru dezvoltarea producţiei de gaze offshore a României
Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) a acordat un împrumut în valoare de 15 milioane EURO pentru ...
Cîţu, despre accesul celor vaccinaţi în hoteluri şi restaurante: Se poate verifica vaccinarea pe baza CNP-ului
Cîţu, despre accesul celor vaccinaţi în hoteluri şi restaurante: Se poate verifica vaccinarea pe baza CNP-ului
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, la Constanţa, în contextul variantei deschiderii hotelurilor şi restaurantelor ...
Cîţu, întrebat dacă s-ar impune recompensarea financiară a celor vaccinaţi: Nu cred că astfel de măsuri funcţionează
Cîţu, întrebat dacă s-ar impune recompensarea financiară a celor vaccinaţi: Nu cred că astfel de măsuri funcţionează
Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că în România nu ar avea efectele scontate recompensarea financiară a persoanelor ...