1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Finanţe şi bănci

Cine e şeful interimar la BCR

Helmuth Hintringer, 62 de ani, care din 2007 este vicepreşedinte executiv pe financiar al BCR - cea mai mare bancă de pe piaţă, a fost numit în postul de CEO interimar până când cehul Tomas Spurny desemnat de Erste pentru acestă poziţie va obţine autorizaţia de la BNR, scrie Ziarul Financiar.

22 apr, 2012 | Adrian Ionescu | ECONOMICA.net

Alături de Spurny, aşteaptă undă verde de la BNR Martin Skopek - pentru postul de vicepreşedinte pe retail, şi Sergiu Manea - pentru postul de vicepreşedinte pe large corporates şi trezorerie.

Andreas Treichl, şeful Erste Group, a spus recent că Bruynseels a fost un CEO grozav, iar Spurny va fi la fel. El are mari aşteptări de la noua echipă de management stabilită pentru BCR, în contextul în care banca a suferit anul trecut o deteriorare substanţială a performanţelor financiare, scrie Ziarul Financiar.

Bruynseels rămâne bancherul care venise să gestioneze afacerile BCR într-un context de creştere puternică, dar a fost nevoit să funcţioneze mai mult ca manager de criză. În vara anului trecut el şi-a înfiinţat o firmă de consultanţă în management, Ardora Enterprise - un gest neobişnuit pentru un CEO de bancă, pe care l-a explicat ca fiind o iniţiativă privată, fără legătură cu BCR. Ulterior, el a cedat poziţia de administrator către un avocat.

Mai multe detali în Ziarul Financiar

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO