Cine este cel mai bogat om din SUA în 2012

Revista Forbes l-a desemnat miercuri pentru al 19-lea an consecutiv pe Bill Gates cel mai bogat om din SUA, cu o avere estimată de 66 de miliarde de dolari, în timp ce averea netă estimată a celor mai bogaţi americani a crescut cu 13%, ajungând la 1.700 de miliarde de dolari, relatează Reuters.
Economica.net - mie, 19 sept. 2012, 16:22
Cine este cel mai bogat om din SUA în 2012

Averea medie a celor mai bogaţi 400 de americani a crescut la valoarea record de 4,2 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Valoarea netă a averii totale a bogaţilor Americii echivalează cu a opta parte din întreaga economie a SUA, estimată la 13.560 de miliarde de dolari în termeni reali, conform ultimelor cifre oficiale. Totuşi, creşterea cu 13% a averii miliardarilor a depăşit ritmul de creştere al economiei, contribuind la adâncirea prăpastiei dintre bogaţi şi săraci.

Gates, preşedintele companiei Microsoft, se află şi în 2012 în fruntea listei celor mai bogaţi americani, cu o avere estimată de 66 de miliarde de dolari, în creştere cu şapte miliarde faţă de anul trecut.

Warren Buffet, preşedintele şi directorul executiv al conglomeratului de asigurări Berkshire Hathaway, s-a situat pe poziţia a doua, cu 46 de miliarde de dolari, urmat de Marry Ellison, şeful producătorului de software Oracle, cu 41 de miliarde de dolari.

Fraţii Koch, Charles şi David, care conduc conglomeratul energetic şi de produse chimice care le poartă numele, Koch Industries, ocupă poziţiile a patra şi a cincea, cu 31 de miliarde de dolari.

Primele cinci locuri au rămas neschimbate faţă de topul de anul trecut.

Există totuşi două ieşiri notabile din top 10. Magnatul din industria cazinourilor Sheldon Adelson, activ de asemenea şi în cauze politice conservatoare, a căzut de pe locul opt pe poziţia a 12-a. Magnatul George Soros a pierdut de asemenea câteva poziţii, ajungând de pe locul 7 pe locul 15.

Lansarea dezamăgitoare pe bursă a companiei Facebook i-a adus pierderi mari fondatorului şi preşedintelui Mark Zuckerberg. Averea sa netă s-a redus cu aproape jumătate, ajungând la 9,4 miliarde de dolari, i-ar poziţia sa a scăzut de la 14, în 2011, la 36 în acest an.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – Sondaj
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – ...
Candidata partidului conservator Les Républicains, Valérie Pécresse, urca la 20% din intenţiile de vot în primul tur ...
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate (motivare)
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate ...
Din declaraţiile inculpaţilor în dosarul instrumentat de DIICOT Ploieşti privind operaţiuni de ecologizare executate ...
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 8.12.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 8.12.2021
Euro a început ziua aproape de cursul anunţat ieri de BNR. Dolarul scade la 4,38 lei.