Cine este cel mai bogat om din SUA în 2012

Revista Forbes l-a desemnat miercuri pentru al 19-lea an consecutiv pe Bill Gates cel mai bogat om din SUA, cu o avere estimată de 66 de miliarde de dolari, în timp ce averea netă estimată a celor mai bogaţi americani a crescut cu 13%, ajungând la 1.700 de miliarde de dolari, relatează Reuters.
Economica.net - mie, 19 sept. 2012, 16:22
Cine este cel mai bogat om din SUA în 2012

Averea medie a celor mai bogaţi 400 de americani a crescut la valoarea record de 4,2 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Valoarea netă a averii totale a bogaţilor Americii echivalează cu a opta parte din întreaga economie a SUA, estimată la 13.560 de miliarde de dolari în termeni reali, conform ultimelor cifre oficiale. Totuşi, creşterea cu 13% a averii miliardarilor a depăşit ritmul de creştere al economiei, contribuind la adâncirea prăpastiei dintre bogaţi şi săraci.

Gates, preşedintele companiei Microsoft, se află şi în 2012 în fruntea listei celor mai bogaţi americani, cu o avere estimată de 66 de miliarde de dolari, în creştere cu şapte miliarde faţă de anul trecut.

Warren Buffet, preşedintele şi directorul executiv al conglomeratului de asigurări Berkshire Hathaway, s-a situat pe poziţia a doua, cu 46 de miliarde de dolari, urmat de Marry Ellison, şeful producătorului de software Oracle, cu 41 de miliarde de dolari.

Fraţii Koch, Charles şi David, care conduc conglomeratul energetic şi de produse chimice care le poartă numele, Koch Industries, ocupă poziţiile a patra şi a cincea, cu 31 de miliarde de dolari.

Primele cinci locuri au rămas neschimbate faţă de topul de anul trecut.

Există totuşi două ieşiri notabile din top 10. Magnatul din industria cazinourilor Sheldon Adelson, activ de asemenea şi în cauze politice conservatoare, a căzut de pe locul opt pe poziţia a 12-a. Magnatul George Soros a pierdut de asemenea câteva poziţii, ajungând de pe locul 7 pe locul 15.

Lansarea dezamăgitoare pe bursă a companiei Facebook i-a adus pierderi mari fondatorului şi preşedintelui Mark Zuckerberg. Averea sa netă s-a redus cu aproape jumătate, ajungând la 9,4 miliarde de dolari, i-ar poziţia sa a scăzut de la 14, în 2011, la 36 în acest an.

Te-ar mai putea interesa și
Prosumatorii mici ar urma să se „lege” mai uşor la reţea, din vara viitoare. Lege nouă
Prosumatorii mici ar urma să se „lege” mai uşor la reţea, din vara viitoare. Lege nouă
Ordonanța de Urgență prin care se modifică legislația în domeniul regenerabilelor stabilește, cel puțin în teorie, o procedură mai simplă de racordare la rețea pentru instalațiile......
Inflaţia în zona euro a scăzut în noiembrie pentru prima dată în ultimele 17 luni
Inflaţia în zona euro a scăzut în noiembrie pentru prima dată în ultimele 17 luni
Rata anuală a inflaţiei în zona euro a înregistrat o scădere peste aşteptări în luna noiembrie, aceasta fiind şi ...
Mașini Mercedes-Benz cu tehnologie Bosch vor testa parcarea automatizată în Germania
Mașini Mercedes-Benz cu tehnologie Bosch vor testa parcarea automatizată în Germania
Una dintre parcările aeroportului din Stuttgart va avea un spațiu destinat parcării automatizate, un test realizat de ...
Avertisment al Curţii de Conturi Europene – Auditorii recomandă UE să îşi menţină vigilenţa cu privire la riscurile la adresa sistemului de rezoluţie bancară
Avertisment al Curţii de Conturi Europene – Auditorii recomandă UE să îşi menţină vigilenţa cu privire la riscurile ...
Riscurile la care este expus sistemul UE pentru gestionarea lichidării ordonate a băncilor în curs de a intra în dificultate ...