1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 11 º

News

Cine este Nikolai Beckers, noul CEO adus de nemţi la Cosmote şi Romtelecom

Cosmote România şi Romtelecom vor avea începând cu data de 2 aprilie 2013 un nou CEO în persoana lui Nikolai Beckers care îi va lua locul lui Stefanos Theocharopoulos, care a condus afacerile din România ale grupului OTE, acţionarul majoritar al companiilor, mai bine de cinci ani.

13 mar, 2013 | ECONOMICA.net

Nikolai Beckers lucrează în Deutsche Telekom, acţionarul majoritar al OTE,  de aproximativ 18 ani şi a ocupat diverse poziţii de management în cadrul grupului german.

A intrat în grup în 1995, ocupând funcţia de General Manager Finance Controlling.

Începând cu luna aprilie a anului 2000 a fost numit managing director al Deutsche Telekom Philippines/ Globe Telecom. În august 2001 a revenit în Europa şi a fost numit director financiar al T-Online France, urmând ca din 2003 să conducă toate operaţiunile Deutsche Telekom din Franţa de pe poziţia de preşedinte şi CEO.

Beckers a stat patru ani şi la conducerea Makedonski Telekom, operaţiunile grupului din Macedonia, iar din 2011 s-a întors în Franţa unde a ocupat funcţia de preşedinte a diviziei T-Systems.

Din aprilie 2013 acesta se alătură Comsote România şi Romtelecom unde trebuie să continue dezvoltarea reţelei 4G şi să crească profitabilitatea celor două companii.  Nikolai Beckers deține un MBA la Universitatea din Köln din Germania. Contactat de ECONOMICA.NET Beckers nu a vrut să dea mai multe detalii despre venirea sa în România şi planurile pentru Cosmote şi Romtelecom.

Stefanos Theocharopoulos va ocupa funcția de Group Chief Technology & Operations Officer, atât pentru telefonia fixă, cât și cea mobilă, în cadrul OTE Group. În Grecia, Theocharopoulos va conduce o echipă de peste 6.000 de angajați.

Potrivit unor surse din piaţă, anul acesta se va produce fuziunea dintre cele două companii de comunicaţii pentru eficientizarea activităţii, dar nu şi adoptarea pentru moment a identăţii vizuale a Deutsche Telekom.

Grupul german operează serviciile de telefonie mobilă sub brandul T-Mobile, iar serviciile de comunicaţii fixe sub denumirea de T-Home.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO