1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Cine mai lucrează la autostrăzi? Topul constructorilor care au cerut cei mai mulţi bani în 2016

Proiectele de autostrăzi au înghiţit circa 200 de milioane de lei de la începutul anului, mai mult de un sfert din această sumă fiind alocată unui tronson din Autostrada Transilvania, conform facturilor înregistrate de Compania de Drumuri. ECONOMICA.NET a realizat un top al constructorilor care au cerut cei mai mulţi bani anul acesta, precum şi al firmelor de supervizare.

29 iun, 2016 | ECONOMICA.net

Cea mai mare factură, de 57,5 milioane de lei, a fost emisă în februarie de Spedition UMB pentru proiectarea şi construcţia tronsonului Gilău-Nădăşelu, din cadrul Autostrăzii Transilvania (parte din A3). În iunie, Spedition UMB a mai cerut 13,4 milioane de lei pentru tronsonul la care lucrează, de pe A3, reiese din Registrul operaţiunilor generatoare de plată (ROGOP) de la nivelul central al CNADNR.

Pe locul doi în topul constructorilor care au cerut cei mai mulţi bani se află italienii de la Tirrena Scavi, care au emis în ianuarie o factură de 31 de milioane de lei, pentru lucrări la lotul 2 al Autostrăzii Timişoara-Lugoj (parte din A1). Tirrena Scavi a mai cerut şi în martie 14,4 milioane de lei de la CNADNR, însă le-a fost aprobată plata doar pentru 2,8 milioane de lei.

Podiumul este completat de Porr Construct, care a emis o factură de 17 milioane de lei pentru lucrări la lotul 4 al Autostrăzii Sebeş-Turda (A10).

Spaniolii de la Comsa au facturat la rândul lor în luna aprilie suma de 14,4 milioane de lei pentru lucrări la lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva (parte din A1).

Şi italienii de la Salini Impregilo au emis în mai către CNADNR o factură de 8,5 milioane de lei pentru lucrări de proiectare şi execuţie la sectorul Dumbrava-Deva de pe Autostrada Lugoj-Deva. Tot acest constructor a mai cerut încă 2,8 milioane de lei pentru lucrări efectuate la lotul cu probleme de pe Autostrada Sibiu-Orăştie.

Euroconstruct Trading 98 a emis în aprilie o factură de 5,6 milioane de lei pentru lucrări la lotul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda, iar în mai a mai cerut încă 4,2 milioane de lei.

După constructori, cele mai mari cheltuieli pentru realizarea de autostrăzi sunt cu firmele de supervizare. Astfel, în primele şase luni, supervizarea proiectelor de autostrăzi a costat peste 18 milioane de lei, conform facturilor emise de consultanţi.

Jumătate din această sumă, adică peste 9 milioane de lei, a fost facturată de Egis Franţa, pentru supervizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania. Search Corporation a cerut aproape 3 milioane de lei pentru supervizarea lucrărilor de pe lotul 1 al Autostrăzii Lugoj-Deva iar Consitrans a facturat 2,8 milioane de lei pentru supervizarea lucrărilor de pe lotul 3 Sibiu-Orăştie.

Potrivit execuţiei bugetare pe primele cinci luni, cheltuielile totale ale CNADNR s-au ridicat la 885 milioane de lei, în vreme ce veniturile totale au însumat 1,16 miliarde de lei.  La capitorul cheltuieli, cea mai mare sumă, de 330 milioane de lei, a reprezentat achiziţia de bunuri şi servicii. Cheltuielile cu personalul au fost de 137 milioane de lei iar cele cu rambursarea de împrumuturi au fost de 111 milioane de lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO