Cine mai lucrează la autostrăzi? Topul constructorilor care au cerut cei mai mulţi bani în 2016

Proiectele de autostrăzi au înghiţit circa 200 de milioane de lei de la începutul anului, mai mult de un sfert din această sumă fiind alocată unui tronson din Autostrada Transilvania, conform facturilor înregistrate de Compania de Drumuri. ECONOMICA.NET a realizat un top al constructorilor care au cerut cei mai mulţi bani anul acesta, precum şi al firmelor de supervizare.
Economica.net - mar, 28 iun. 2016, 21:01
Cine mai lucrează la autostrăzi? Topul constructorilor care au cerut cei mai mulţi bani în 2016

Cea mai mare factură, de 57,5 milioane de lei, a fost emisă în februarie de Spedition UMB pentru proiectarea şi construcţia tronsonului Gilău-Nădăşelu, din cadrul Autostrăzii Transilvania (parte din A3). În iunie, Spedition UMB a mai cerut 13,4 milioane de lei pentru tronsonul la care lucrează, de pe A3, reiese din Registrul operaţiunilor generatoare de plată (ROGOP) de la nivelul central al CNADNR.

Pe locul doi în topul constructorilor care au cerut cei mai mulţi bani se află italienii de la Tirrena Scavi, care au emis în ianuarie o factură de 31 de milioane de lei, pentru lucrări la lotul 2 al Autostrăzii Timişoara-Lugoj (parte din A1). Tirrena Scavi a mai cerut şi în martie 14,4 milioane de lei de la CNADNR, însă le-a fost aprobată plata doar pentru 2,8 milioane de lei.

Podiumul este completat de Porr Construct, care a emis o factură de 17 milioane de lei pentru lucrări la lotul 4 al Autostrăzii Sebeş-Turda (A10).

Spaniolii de la Comsa au facturat la rândul lor în luna aprilie suma de 14,4 milioane de lei pentru lucrări la lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva (parte din A1).

Şi italienii de la Salini Impregilo au emis în mai către CNADNR o factură de 8,5 milioane de lei pentru lucrări de proiectare şi execuţie la sectorul Dumbrava-Deva de pe Autostrada Lugoj-Deva. Tot acest constructor a mai cerut încă 2,8 milioane de lei pentru lucrări efectuate la lotul cu probleme de pe Autostrada Sibiu-Orăştie.

Euroconstruct Trading 98 a emis în aprilie o factură de 5,6 milioane de lei pentru lucrări la lotul 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda, iar în mai a mai cerut încă 4,2 milioane de lei.

După constructori, cele mai mari cheltuieli pentru realizarea de autostrăzi sunt cu firmele de supervizare. Astfel, în primele şase luni, supervizarea proiectelor de autostrăzi a costat peste 18 milioane de lei, conform facturilor emise de consultanţi.

Jumătate din această sumă, adică peste 9 milioane de lei, a fost facturată de Egis Franţa, pentru supervizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania. Search Corporation a cerut aproape 3 milioane de lei pentru supervizarea lucrărilor de pe lotul 1 al Autostrăzii Lugoj-Deva iar Consitrans a facturat 2,8 milioane de lei pentru supervizarea lucrărilor de pe lotul 3 Sibiu-Orăştie.

Potrivit execuţiei bugetare pe primele cinci luni, cheltuielile totale ale CNADNR s-au ridicat la 885 milioane de lei, în vreme ce veniturile totale au însumat 1,16 miliarde de lei.  La capitorul cheltuieli, cea mai mare sumă, de 330 milioane de lei, a reprezentat achiziţia de bunuri şi servicii. Cheltuielile cu personalul au fost de 137 milioane de lei iar cele cu rambursarea de împrumuturi au fost de 111 milioane de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Statul subvenţionează, paradoxal, încălzirea cu combustibili fosili, în timp ce energia pe biomasă nu este susţinută – industria lemnului
Statul subvenţionează, paradoxal, încălzirea cu combustibili fosili, în timp ce energia pe biomasă nu este susţinută ...
Lemnul furnizează o energie termică ieftină, accesibilă, regenerabilă, bazată pe o resursă internă, dar în mod paradoxal ...
GCS: Incidenţa cazurilor de COVID – sub 5 la mia de locuitori în toate oraşele
GCS: Incidenţa cazurilor de COVID – sub 5 la mia de locuitori în toate oraşele
 Incidenţa cazurilor de COVID-19 cumulată la 14 zile nu depăşeşte 5 la mia de locuitori în niciun oraş din ţară, ...
Imobil vechi de 100 de ani, unde Securitatea și Primăria Galați și-au avut sediile, a fost scos la vânzare
Imobil vechi de 100 de ani, unde Securitatea și Primăria Galați și-au avut sediile, a fost scos la vânzare
Grand Hotel, un imobil vechi de 100 de ani din Galați, unde și-au avut sediile Securitatea și Primăria, a fost scos la ...