Un şef de SIF predă ştafeta fostului adversar. Cine va conduce SIF Banat-Crişana

Preşedintele director general al SIF Banat Crişana (SIF1), Ioan Cuzman, a cedat fotoliul unuia dintre apropiaţii foştilor adversari de la Banca Transilvania. Succesorul Dragoş George Bîlteanu controlează unul din acţionarii importanţi ai SIF1 (Romenergo) şi este în prezent vicepreşedinte CA la SIF Banat-Crişana (SIF1). Va prelua de la 1 decembrie conducerea societăţii de investiţii financiare.
Economica.net - vin, 26 oct. 2012, 12:52
Un şef de SIF predă ştafeta fostului adversar. Cine va conduce SIF Banat-Crişana

Bîlteanu s-a numărat printre cei care au mai încercat acum trei ani  să preia conducerea SIF1, împreună cu preşedintele Băncii Transilvania. În februarie, Banca Transilvania şi Societatea de Investiţii Financiare Banat-Crişana au căzut la pace şi au decis să stingă irevocabil trei litigii vechi de aproape patru ani.

„A fost o şedinţă a Consiliului de Administraţie azi, iar actele sunt făcute cu data de 1 decembrie. Atunci eu mă retrag, iar funcţia (preşedinte CA – director general – n.r.) va fi preluată de domnul Bîlteanu. Cel puţin aşa stau lucrurile acum. Din punctul meu de vedere, nu cred că vor fi schimbări până atunci”, a declarat, vineri, Cuzman pentru MEDIAFAX.

Cuzman a anunţat, joi seara, că se retrage de la conducerea societăţii de investiţii financiare după 18 ani. Anunţul a fost făcut în cadrul unei recepţii prilejuite de aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea SIF Banat-Crişana.

„Nu sunt motive obscure sau care să facă deliciul presei (cu privire la retragerea sa – n.r.). Aşa se întâmplă uneori, oamenii mai vin şi pleacă. Din prima zi când am intrat în instituţie m-am gândit că vine şi o zi când trebuie să plec”, a spus vineri Cuzman.

El are 68 de ani, iar activitatea la SIF Banat-Crişana a început în 1994, când a preluat funcţia de preşedinte – director general al Fondului Proprietăţii Private Banat-Crişana, precursorul SIF Banat-Crişana. Ulterior, în 1997, când Fondul Proprietăţii Private Banat-Crişana a devenit SIF Banat-Crişana, Cuzman a rămas la conducerea societăţii de investiţii financiare.

Cuzman mai este membru în consiliile de administraţie la BRD (BRD), Biofarm (BIO) şi Vrancart Adjud (VNC).

El este doctor în economie şi profesor universitar la Universitatea de Vest, unde predă din 1992, când a intrat ca lector universitar.

Viitorul şef al SIF Banat-Crişana, Dragoş Geroge Bîlteanu, are 35 de ani, şi este membru în Consiliul de Administraţie al societăţii de investiţii din ianuarie 2010. El a fost numit în CA odată cu preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă. După numai şapte luni, Ciorcilă a demisionat din CA al SIF Banat-Crişana, alături de un fost vicepreşedinte al băncii, Claudiu Silaghi.

Una dintre firmele conduse de Bîlteanu, Romenergo, a cumpărat în luna februarie a acestui an 4% din acţiunile SIF Banat-Crişana de la Banca Transilvania şi cinci subsidiare ale acesteia. Prin această tranzacţie, Romenergo a ajuns să deţină 5% din titlurile SIF.

Bîlteanu are un master în administrarea afacerilor obţinut în 2005 la Şcoala Postuniversitară de Afaceri Româno-Americană, în parteneriat cu Kennesaw State University, Atlanta, SUA.

Investitorii de la bursă nu au reacţionat vizibil la anunţul de joi seară al lui Cuzman, astfel că acţiunile societăţii au urmat evoluţia generală a pieţei şi au scăzut cu 0,77%, la 1,161 lei. La această cotaţie, capitalizarea societăţii este de 637,2 milioane lei (140 milioane euro).

La finele lunii septembrie, SIF Banat-Crişana avea un activ net de 1,243 miliarde lei. Astfel, valoarea activului net este cu 4,1% sub nivelul de la finele anului trecut, de 1,297 miliarde lei.

Te-ar mai putea interesa și
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou din cele 13 din comanda Alstom a sosit marți la București, a spus pentru ECONOMICA.NET Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex. Alte nouă trenuri......
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au devenit singurii acționari ai firmei prin care urma să fie construit un proiectul ...
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA pentru șoferii români a dispărut din grup. Președinte Eurohold: „Nu mai aveam nevoie de ea”
EXCLUSIV Important pentru toți păgubiții Euroins. Firma care a primit 300 de milioane de euro ca să achite daunele RCA ...
EIG Re, societatea de reasigurare intra-grup care a primit aproape 1,6 miliarde de lei contra promisiunii de a achita daunele ...
TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv profil pentru copii
TVR vrea să lanseze o platformă de streaming asemănătoare cu Netflix pentru conținut video live și înregistrat, inclusiv ...
Societatea Română de Televiziune (TVR) vrea să lanseze o aplicație pentru telefoane mobile și televizoare smart pentru ...