1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Cine reduce TVA mai repede? Retailerii au intrat în hora campaniilor de marketing pe tema taxei pe valoarea adăugată

Retailerii din industria alimentară continuă să profite de anunţul privind  reducerea TVA la produsele alimentare. Pentru a atrage clienţi, au  gândit campanii de marketing prin care anunţă reduceri ale taxei  înainte de 1 iunie. 

18 mai, 2015 | | ECONOMICA.net
(update 20 mai, 2015 10:07) Din 21 mai, Auchan va reduce TVA la peste 1000 de produse alimentare
Din 21 mai, Auchan oferă în avans reducerea de TVA la peste 1000 de produse alimentare marcă proprie, din care 400 sunt fabricate în România. Auchan oferă echivalentul reducerii de TVA de la 24% la 9% pentru prețul de bază în afara promoției, ceea ce se concretizează într-o reducere finală de 12,1% a prețului de vânzare. Acțiunea este valabilă în limita stocurilor disponibile.

Reducerea TVA începând de la 1 iunie 2015 oferă retailerilor un nou prilej de a atrage mai mulţi clienţi în magazine prin organizarea unor campanii de marketing tip " reducem TVA mai devreme".

Prima campanie de acest tip a fost organizată de retailerul Profi, deţínut de fondul de investiţii polonez Enterprise Investors, care a redus TVA-ul la o larga gama de produse începând cu 30 aprilie. Începând cu 28 mai, lanţul de supermarketuri BILLA va face acelaşi lucru.  

"BILLA România este unul dintre primii retaileri care susțin inițiativa de reducere a TVA-ului pentru produsele alimentare și la băuturile non-alcoolice de la 24% la 9%. Pentru a le oferi în continuare cele mai bune oferte clienților săi, BILLA își ia angajamentul de a păstra prețurile la același nivel până la 1 iunie. Mai mult, reducerea TVA la 9% se va reflecta începând cu data de 28 mai în prețul tuturor produselor alimentare publicate în revista BILLA.", se arată într-un comunicat al companiei.

„BILLA România salută deciza de reducere a TVA-ului la produsele alimentare și la băuturile non-alcoolice. Ne bucurăm că vom avea ocazia să le oferim clienților noștri prețuri din ce în ce mai bune și garantăm că, începând cu 1 iunie, reducerea de TVA se va reflecta direct în prețuri, fără a le rotunji nici în sus, nici în jos." a declarat Sorana Georgia, Director General al BILLA România.

Potrivit companiei, în toate magazinele BILLA, până pe data 1 iunie, preţurile produselor alimentare care vor beneficia de reducerea TVA se vor menține la același nivel, excepție făcând produsele care sunt incluse în promoțiile cu reduceri de prețuri. 

Billa România,   parte a REWE Group, unul dintre cele mai importante grupuri din Europa care activează în retail și turism, operează pe piața din România 76 de magazine în cele mai importante orașe din România. 

Guvernul a decis ca TVA pentru toate alimentele, băuturile nealcoolice şi serviciile de alimentaţie publică să scadă la 9%, de la 1 iunie, prin Ordonanţă de Urgenţă. Impactul bugetar al acestei măsuri pentru tot anul 2015 este de 5 miliarde de lei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO