Cine sunt medicii care vor coordona programele naţionale de sănătate

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a aprobat prin Ordin de preşedinte lista coordonatorilor programelor naţionale de sănătate curative şi atribuţiile pe care le vor avea medicii coordonatori, din această calitate.
Economica.net - vin, 26 apr. 2013, 13:49
Cine sunt medicii care vor coordona programele naţionale de sănătate

Dragoş Vinereanu, medic la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, va coordona implementarea programului naţional de boli cardiovasculare.

Dan-Corneliu Jinga, medic la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, va coordona programul naţional de oncologie.

Dan Gherghe, medic la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Marie Curie, va coordona programul naţional de tratament al surdităţii prin proteze auditive implantabile.

Ruxandra Dănciulescu, medic la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, va coordona programul naţional de diabet zaharet.

Ovidiu Băjenaru, medic la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, va coordona programul naţional de tratament al bolilor neurologice.

Florentina Vlădăreanu, medic la Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională Prof. dr. C. T. Nicolau Bucureşti, va coordona programul naţional de tratament al hemofiliei şi talasemiei.

Camelia Al-Khzouz, medic la Spitalul Clinic de Urgenţă penntru Copii Cluj – Centrul de patologie genetică, va coordona programul naţional de tratament pentru boli rare.

Cristina Hudiţă, medic la spitalul Sf. Stelian Bucureşti, va coordona programul naţional de sănătate mintală.

Simona Fica, medic la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti, va coordona programul naţional de boli endocrine.

Ioan Cristian Stoica, medic la Spitalul Clinic de Ortopedie Traumatologie Foişor din Bucureşti, va coordona programul naţional de ortopedie.

Dan Adrian Luscalov, medic la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, va coordona programul naţional de transplant de organe, ţesuturi, celule de origine umană.

Mircea Penescu, medic la Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila Bucureşti, va coordona programul naţional de supleere a funcţiei renale la bolnavii cu insuficienţă renală cronică.

Irinel Popescu, medic la Institutul Clinic Fundeni, va coordona programul naţional de terapie intensivă a insuficienţei hepatice.

Gheorghe Iana, medic la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, va coordona subprogramul de radiologie intervenţională.

Mircea Gorgan, medic la Spitalul Clinic Prof. Dr. Bagdasar-Arseni din Bucureşti, va coordona subprogramul de diagnostic şi tratament al epilepsiei rezistente la tratamentul medicamentos.

Ioan Ştefan Florian, medic la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, va coordona subprogramul de tratament al hidrocefaliei congenitale sau dobândite la copil.

Elena Copaciu, medic la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, va coordona subprogramul de tratament al durerii neuropate prin implant de neurostimulator medular.

Printre atribuţiile coordonatorilor programelor naţionale de sănătate se numără participarea la fundamentarea bugetului şi repartizarea fondurilor pe judeţe pentru fiecare program, subprogram naţional de sănătate curativ, precum şi participarea la analiza indicatorilor realizaţi în cadrul programelor naţionale şi a stocurilor existente.
Coodonatorii de programe naţionale participă la stabilirea listei materialelor sanitare care se asigură în cadrul unor programe naţionale curative şi mai participă şi la stabilirea criteriilor de includere a unităţilor sanitare în lista unităţilor prin care se derulează programele naţionale curative.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan, potențială investiție de 400 mil. USD în Fisker
Nissan, potențială investiție de 400 mil. USD în Fisker
Nissan ar putea salva micul producător de vehicule electrice Fisker printr-o investiție de 400 de milioane de dolari....
Al doilea an pe minus pentru comerțul online din România. Trendul descrescător este însă mai puțin abrupt
Al doilea an pe minus pentru comerțul online din România. Trendul descrescător este însă mai puțin abrupt
Rulajele generate de vânzarea online, cu amănuntul, a mărfurilor alimentare și nealimentare au continuat să scadă în ...
Fermierii francezi se pregătesc de noi proteste
Fermierii francezi se pregătesc de noi proteste
Fermierii francezi intenţionează să îşi continue acţiunile de protest în săptămânile următoare, pentru a presa ...
Abatorul Periș își pune un sistem fotovoltaic de 0,9 MW, cu bani din PNRR
Abatorul Periș își pune un sistem fotovoltaic de 0,9 MW, cu bani din PNRR
Abatorul Periș, una dintre cele mai mari unități de procesare a cărnii de porc din România, a lansat licitația pentru ...