Cine sunt românii care vor să construiască Centurile Nord şi Sud ale Capitalei

Din cele 24 de oferte depuse pentru construcţia Centurilor Nord şi Sud ale Bucureştiului, zece aparţin unor firme româneşti, multe fiind ale foştilor "regi ai asfaltului". Avantajul lor constă în numărul mare de angajaţi, arată analiza rapoartelor acestora către Finanţe, analizate de Mediafax.
Economica.net - Dum, 22 oct. 2017, 11:38
Cine sunt românii care vor să construiască Centurile Nord şi Sud ale Capitalei

Companiile româneşti care au depus – până vineri, 20 octombrie, termenul-limită – oferte pentru tronsoanele de centură licitate sunt Construcţii Erbaşu SA (Bucureşti), Trameco SA (Oradea), Societatea de Construcţii Napoca SA (Cluj-Napoca), Spedition UMB SRL (Bacău), Tehnostrade SRL (Bacău), Euro Construct Trading 98 SRL (Bucureşti), Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93 SA (Bucureşti), Nettstrade JK Solution SRL (Slatina) şi doi proiectanţi – Via Design SRL, respectiv Artera Proiect SRL.

Datele raportate de aceste firme la Ministerul Finanţelor arată cifre de afaceri cuprinse între 5 şi 380 de milioane de lei, realizate în 2016. Însă cel mai important este numărul de angajaţi – de ordinul zecilor şi chiar sutelor – cu care se prezintă firmele româneşti la aceste licitaţii, în condiţiile în care criza de forţă de muncă în construcţii s-a acutizat în 2017, punând sub semnul întrebării chiar posibilitatea de a se demara lucrări de infrastructură.

Prezentăm, mai jos, principalele caracteristici ale companiilor româneşti care candidează pentru Centura Capitalei, evidenţiate în rapoartele către Finanţe.

Construcţii Erbaşu SA
Compania bucureşteană, controlată de omul de afaceri Cristian Erbaşu, are 667 de angajaţi şi a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 380,2 milioane de lei. Obiectul principal de activitate: „construcţia de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale”. În candidaturile sale este asociată cu Vahostav SK A.Ş. (Turcia) şi Trameco SA.

Trameco SA
Compania orădeană, membră a Grupului Selina, are 58 de angajaţi şi a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 55,3 milioane de lei. Obiectul principal de activitate: „transportul rutier de mărfuri”. În candidaturile sale este asociată cu Vahostav SK A.Ş. (Turcia) şi Construcţii Erbaşu SA.

Societatea de Construcţii Napoca SA
Compania clujeană, controlată de omul de afaceri Ioan Bene, are 207 angajaţi şi a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 76,5 milioane de lei. Obiectul principal de activitate: „construcţia de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale”. În candidaturile sale este asociată cu Tirrena Scavi SpA (Italia).

Spedition UMB SRL
Compania băcăuană, controlată de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, are 44 de angajaţi şi a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 140,8 milioane de lei. Obiectul principal de activitate: „transporturi aeriene de pasageri”. În candidaturile sale este asociată cu Tehnostrade SRL şi – după caz – Via Design SRL sau Artera Proiect SRL.

Tehnostrade SRL
Compania băcăuană, controlată tot de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, are 947 de angajaţi şi a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 206 milioane de lei. Obiectul principal de activitate: „lucrări de construcţii drumuri şi autostrăzi”. În candidaturile sale este asociată cu UMB Spedition SRL şi – după caz – Via Design SRL sau Artera Proiect SRL. De remarcat că această asociere totalizează aproximativ 1.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de cel puţin 346 de milioane de lei.

Euro Construct Trading 98 SRL
Compania bucureşteană, controlată de omul de afaceri Dan Besciu, are 901 angajaţi şi a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 256,6 milioane de lei. Obiectul principal de activitate: „lucrări de construcţii drumuri şi autostrăzi”. În candidaturile sale este asociată cu concernul elen Aktor.

Delta Antrepriza de Constructii şi Montaj 93 SA
Compania bucureşteană, controlată de omul de afaceri Florea Diaconu, are 506 angajaţi şi a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 378,5 milioane de lei. Obiectul principal de activitate: „lucrări de construcţii drumuri şi autostrăzi”. În candidaturile sale este asociată cu IC Ictas Insaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş. (Turcia).

Nettstrade JK Solution SRL
Compania din Slatina are doar trei angajaţi şi a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 5,1 milioane de lei. Obiectul principal de activitate este „lucrări de construcţii drumuri şi autostrăzi”, iar în candidaturile sale este asociată cu SALC SpA şi IRCOP SpA (Italia).

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), contractele de proiectare şi execuţie licitate pentru Autostrada de Centură Bucureşti au o valoare însumată de 2,67 miliarde de lei, fără TVA, tronsoanele respective având o lungime totală de aproximativ 51 de kilometri.

Te-ar mai putea interesa și
Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 la mie
Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 la mie
Guvernul a aprobat vineri, prin hotărâre, obligativitatea certificatului verde COVID-19 pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă a infectărilor cu......
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se  întâmplă cu cei 3 milioane de clienți și sutele de mii de păgubiți?
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se întâmplă ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să ridice autorizația de funcționarea a City Insurance, cea mai ...
Centrala nucleară de la Cernavodă va merge la capacitate redusă până luni seara
Centrala nucleară de la Cernavodă va merge la capacitate redusă până luni seara
Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va funcționa la putere redusă din această noapte și până luni după ...
Viktor Orban a acuzat Bruxelles-ul că blochează PNRR-ul Ungariei din cauza problematicii LGBT+
Viktor Orban a acuzat Bruxelles-ul că blochează PNRR-ul Ungariei din cauza problematicii LGBT+
Premierul ungar Viktor Orban a acuzat vineri Comisia Europeană că blochează fondurile destinate Ungariei pentru planul ...