Cine va ajunge președintele României în 2024? Primele pariuri oficiale. PSD domină top 5. Ce șanse au Kovesi sau George Simion?

Una dintre marile case de pariuri din România a lansat, zilele trecute, un clasament al potențialilor candidați pentru alegerile prezidențiale. Jucătorii pot paria pe o gamă largă de persoane publice, de la Mircea Geoană sau Florin Cîțu până la Gheorghe Hagi sau Dan Diaconescu.
Ion Dobreanu - sâm, 01 apr. 2023, 12:58
Cine va ajunge președintele României în 2024? Primele pariuri oficiale. PSD domină top 5. Ce șanse au Kovesi sau George Simion?

Cu o cotă de doar 2,5, Mircea Geoană are cele mai mari șanse să devină președinte al României, la alegerile de anul viitor, relevă cotele calculate de una dintre marile case de pariuri. Sunt luați în considerare aproape 30 de potențiali candidați, din diverse zone, de la politică la artă și sport.

Candidatul pe care casa de pariuri îl vede cu a doua șansă este actualul premier Nicolae Ciucă, cu o cotă de 5. Pe locul al treilea vine președintele PSD, Marcel Ciolacu, cu o cotă de 7, urmat de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, cu 10. Se observă, practic, faptul că trei din primii patru candidați au fost sau sunt membrii ai Partidului Social Democrat (PSD), în condițiile în care stânga nu a mai câștigat alegerile prezidențiale din anul 2000, când Ion Iliescu revenea la Cotroceni.

Cotele potențialilor candidați

Abia pe locul 5 vine Laura Codruța Kovesi, fost procuror șef al României și fost șef al DNA, cu o cotă de 11, foarte aproape de George Simion, președintele AUR, cu o cotă de 13.

Cu cele mei mici șanse de a ajunge președinte, având cota maximă, adică 500, sunt persoane publice precum Dan Diaconescu, Gheorghe Hagi sau Diana Șoșoacă.

La finalul anului viitor, mandatul președintelui Klaus Iohannis expiră și vor avea loc alegeri prezidențiale. Numele lui Mircea Geoană, actual secretar general adjunct al NATO și fost președinte PSD, este vehiculat de mai multă vreme ca potențial candidat.

Te-ar mai putea interesa și
România „devine cloud”. Majoritatea companiilor din ţara noastră planifică adoptarea tehnologiilor de acest fel, în următorii doi ani – raport PwC
România „devine cloud”. Majoritatea companiilor din ţara noastră planifică adoptarea tehnologiilor de acest ...
Aproximativ trei sferturi dintre companiile din România (71,4%) au iniţiat implementarea cloud-ului fie pentru mai multe departamente, fie pentru anumite procese şi planifică o adoptare mai......
Lukaşenko: Există „arme nucleare pentru toţi”, dacă o altă ţară vrea să se alăture alianţei unei Uniuni Rusia-Belarus
Lukaşenko: Există „arme nucleare pentru toţi”, dacă o altă ţară vrea să se alăture alianţei unei Uniuni ...
Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat că dacă o altă ţară ar dori să se alăture unei Uniuni ruso-belaruse, ...
Liderul PPE, Manfred Weber, cere ca Turciei să-i fie retrasă oferta de aderare la UE
Liderul PPE, Manfred Weber, cere ca Turciei să-i fie retrasă oferta de aderare la UE
Manfred Weber, liderul Partidului Popular European (PPE, de centru-dreapta) - cel mai mare din Parlamentul European - consideră ...
Grevă profesori – Evaluarea Națională și Bacalaureatul ar putea fi amânate, anunţă sindicatele din Educaţie
Grevă profesori – Evaluarea Națională și Bacalaureatul ar putea fi amânate, anunţă sindicatele din Educaţie
Greva profesorilor a intrat în a doua săptămână, iar criza din Educație pare departe de a fi rezolvată. Nici sindicaliștii ...