Cine va fi viitorul preşedinte şi director executiv al The New York Times

Fostul preşedinte al Consiliului de administraţie al BBC Mark Thompson va fi viitorul preşedinte şi director executiv al cotidianului The New York Times - a anunţat marţi ziarul american, informează Reuters şi AFP.
Economica.net - mie, 15 aug. 2012, 13:40
Cine va fi viitorul preşedinte şi director executiv al The New York Times

Thompson, 55 de ani, aflat în fruntea BBC din mai 2004, va preluat postul de la New York Times în noiembrie, a precizat Arthur Sulzberger Jr, preşedinte şi director al ziarului new-yorkez.

Mark Thompson şi-a anunţat din luna martie intenţia de a părăsi BBC după Jocurile Olimpice de la Londra, care s-au încheiat duminică.

‘The New York Times este unul din cei mai mari furnizori de informaţii din lume şi o marcă cu un imens potenţial, în Statele Unite şi în întreaga lume’ a declarat Thompson într-un comunicat, citat de AFP.

The New York Times nu mai are director general de la plecarea lui Janet Robinson în decembrie şi caută pe cineva cu experienţă în lumea digitală şi pe platforme multiple.

‘Consiliul nostru a ajuns în unanimitate la concluzia că Mark este exact persoana potrivită pentru a conduce The New York Times Company în această perioadă’, a scris Sulzberger într-un e-mail intern adresat angajaţilor.

Thompson a condus BBC cu cele 8 canale TV, 50 de posturi de radio şi un site extins, pe fondul unor probleme de încredere, al atacurilor din partea imperiului media al lui Rupert Murdoch şi ameninţărilor venite din partea guvernului britanic privind finanţarea corporaţiei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...