Ciolacu: Luni o să avem şedinţă de coaliţie să definitivăm pachetul de măsuri sociale

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că lunea viitoare va avea loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare în care se va definitiva pachetul de măsuri pentru persoanele cu venituri reduse.
AGERPRES - mie, 30 mart. 2022, 13:34
Ciolacu: Luni o să avem şedinţă de coaliţie să definitivăm pachetul de măsuri sociale

„Sunt discuţii în coaliţie şi este normal ca într-o coaliţie fiecare să vină cu anumite propuneri. Până în acest moment, numai PSD a venit cu un pachet complet atât pe zona de persoane vulnerabile, cât şi pe zona economică. Este normal să discutăm întâi cu premierul, pentru că şi el are anumite propuneri venite de la miniştri, apoi decise în coaliţie. Am stabilit astăzi cu domnul prim-ministru şi cu Kelemen Hunor şi o să stabilim şi cu Florin Cîţu, când se va întoarce, ca luni să avem această coaliţie şi să definitivăm pachetul de măsuri”, a spus Ciolacu la sediul central al PSD, scrie Agerpres.

El a adăugat că după ce se stabilesc măsurile în coaliţie, miniştrii vor elabora ordonanţele de urgenţă pentru şedinţele de Guvern.

„Despre aceste măsuri, este categoric că se va veni cu vouchere. Mai mult, noi am avut discuţii şi la nivelul Comisiei Europene. (…) Am făcut şi calculul de impact, aici e o diferenţă între propunerile festiviste, pe Facebook, şi propunerile totuşi argumentate şi discutate şi cu Comisia şi cu Ministerul Finanţelor să vedem impactul. Şi ne-am încadra cu aceste vouchere de 50 de euro la 2 luni pentru persoanele cu pensii sub 1.500 de lei şi pentru voucherele la copii, pentru rechizite şi îmbrăcăminte, în funcţie de veniturile părinţilor, le acoperim chiar cu fonduri europene, având voie până la aproape 700 de milioane de euro să venim cu acest pachet social, susţinut şi de către Comisia Europeană”, a afirmat liderul PSD.

Liderul PSD a precizat că aceste măsuri pot fi finanţate din fonduri europene, inclusiv din exerciţiul financiar 2016-2020.

„Fără să deranjez pe nimeni din PNL sau membru al coaliţiei, totuşi una este să venim cu un efort pe bugetul de stat, una să venim cu un mecanism convenit şi cu Comisia Europeană, astfel încât să nu pierdem granturi şi bani europeni pe exerciţiul financiar trecut, unde nu vreau să intru în detaliu cine este de vină că avem acea absorbţie mai mică decât media europeană, ne uităm numai cine a fost la guvernare”, a mai afirmat el.

Marcel Ciolacu a mai spus că se va decide cu premierul dacă persoanelor vulnerabile li se vor acorda vouchere pentru achiziţia de alimente sau tichete de masă.

Te-ar mai putea interesa și
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Constructorul STRABAG anunță finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași. Proiectul, evaluat la aproximativ 65,6 milioane de euro, a fost realizat în 16 luni, din care patru......
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par ...
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat ...
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Desfăşurarea de către o ţară din NATO a unor forţe terestre în Ucraina nu ar însemna în mod automat că alte ţări ...