Cioloş: Am cerut miniştrilor Economiei, Transporturilor şi Energiei să facă evaluări privind CA şi şefii companiilor

Premierul Dacian Cioloş a anunţat joi seară că a solicitat ministrului Transporturilor, Dan Costescu, să îi prezinte în cel mult zece zile o analiză privind funcţionarea Companiei de Drumuri şi Autostrăzi şi a altor companii din subordinea ministerului, potrivit Agerpres.
Economica.net - joi, 26 nov. 2015, 21:45
Cioloş: Am cerut miniştrilor Economiei, Transporturilor şi Energiei să facă evaluări privind CA şi şefii companiilor

‘Am cerut miniştrilor Economiei, Transporturilor şi Energiei să vină rapid cu o evaluare a eficienţei aplicării Ordonanţei 109 (privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice – n.r.) şi să vedem calitatea acestor consilii de administraţie sau a acestor manageri şi, acolo unde este cazul, să luăm măsurile care se impun ca să ne asigurăm că managementul este de calitate’, a afirmat, la Realitatea Tv, Dacian Cioloş, întrebat dacă actualii şefi ai companiilor naţionale vor fi evaluaţi sau vor rămâne în funcţii.

Cioloş a adăugat că, din elementele pe care le are, sunt şi cazuri în care nu toţi membrii acestor consilii de administraţie sunt numiţi pe criterii de competenţă.

‘Din elementele pe care le am până acum – nu peste tot este cazul -, avem consilii de administraţie care sunt mai performante, avem în alte cazuri părţi din CA unde nu se dovedeşte că toţi cei numiţi acolo au fost numiţi ca urmare a unor criterii de competenţă şi aş vrea să vedem lucrurile astea, ca semnalul să fie foarte clar că mergem pe competenţă şi pe performanţă, şi nu pe alte obiective’, a subliniat Cioloş.

Premierul a adăugat că ministrul Transporturilor va trebui să vină cu evaluarea pentru Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România (CNADNR) în termen de maxim 10 zile.

‘Am cerut ministrului Transporturilor să vină în cel mult 10 zile cu o analiză vis-a-vis de funcţionarea CNADNR şi a altor companii din subordinea Ministerului Transporturilor, ca să vedem eficienţa în implementarea unor proiecte mari. Dacă noi vorbim de investiţii şi de investiţii publice, ele în general sunt concentrate la Ministerul Transporturilor şi, dacă acolo nu avem performanţă şi predictibilitate, nu vom putea creşte gradul de execuţie. (…) La CNADNR am văzut în ultima perioadă tot felul de discuţii legate de eficienţă. (…) Pe această parte de autostradă Sibiu – Orăştie, din 120 de milioane de euro cât a costat acea lucrare, cam 40 de milioane – din informaţiile pe care le am – sunt acum puse în cauză pe partea pe care autostrada trebuie refăcută. Riscăm să avem o problemă nu doar de eficienţă a lucrărilor şi chiar de credibilitate în relaţia cu Comisia Europeană, dar şi cu partenerii care urmează să investească’, a spus Cioloş la Realitatea TV.

Premierul a adăugat că, în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructură, vor fi continuate lucrările prevăzute în Masterplanul de transport discutat cu Comisia Europeană, cu fixarea unor obiective cât mai precise.

‘Toate părţile care sunt prevăzute în Masterplan urmează să rămână în atenţia noastră şi să îşi continue lucrările. În general, legat de investiţii, abordarea noastră a fost să dăm un semn de coerenţă şi de continuitate. (…) Obiectivul nostru este să continuăm pe baza priorităţilor stabilite în Masterplan, dar să ne fixăm şi nişte obiective cât mai precise, pe care să le urmărim în decursul acestui an, cum e, de exemplu, continuarea procedurilor pentru Autostrada Piteşti – Sibiu – unde aş vrea ca până la sfârşitul lui 2016 începutul lui 2017 măcar să avem licitaţiile pentru execuţia proiectelor, (…) să fim în fază avansată cu aceste licitaţii. La fel, pe Comarnic – Buşteni – ştiu că există acolo posibilităţile să mergem cu partea de drum ocolitor la Comarnic şi la Buşteni, pe legătura dintre Transilvania şi Moldova, pe nişte drumuri expres şi pe partea de autostradă pe care putem să progresăm cu studii de fezabilitate, cu proiectul tehnic, pe centura Bucureştiului şi conectarea cu Autostrada spre Ploieşti’, a precizat prim-ministrul.

Te-ar mai putea interesa și
România, printre ţările UE cu cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei în luna august
România, printre ţările UE cu cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei în luna august
Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a crescut în luna august până la 3,2%, de la 2,5% în luna iulie, ţările membre cu cele mai ridicate rate fiind Estonia, Lituania şi Polonia......
Termoenergetica va începe, luni, încărcarea cu apă a instalaţiilor şi probele de presiune la instalaţiile interioare
Termoenergetica va începe, luni, încărcarea cu apă a instalaţiilor şi probele de presiune la instalaţiile interioare
Compania Municipală Termoenergetica (CMTEB) SA anunţă că va începe, luni, încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare ...
Renault ajustează numărul de locuri de muncă din Franța – Reuters
Renault ajustează numărul de locuri de muncă din Franța – Reuters
Odată cu accelerarea dezvoltării și producției de mașini electrificate Renault va elimina până la 2.000 de locuri ...
Sorin Cîmpeanu: Cazurile de COVID raportate acum nu sunt generate de şcoală
Sorin Cîmpeanu: Cazurile de COVID raportate acum nu sunt generate de şcoală
Cazurile de infectare cu noul coronavirus raportate în prezent nu sunt generate de începerea şcolii cu prezenţă fizică, ...