1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Cioloş: Pregătim o schemă de ajutor de stat de 900 milioane lei pentru investiţii de dimensiuni medii

Guvernul pregăteşte să introducă, din 2017, o schemă de ajutor de stat cu alocare bugetară de circa 900 de milioane de lei, până în 2020, care va viza investiţii de dimensiuni medii, a anunţat premierul Dacian Cioloş, vineri, în contextul unei vizite la fabrica Pirelli de la Slatina.

30 sep, 2016 | Agerpres

'Pregătim o schemă de ajutor de stat care va intra în vigoare începând de anul viitor şi cu alocare bugetară de circa 900 de milioane de lei până în 2020, care va viza şi investiţii de dimensiuni medii, între 1 şi 5 milioane de euro, şi care sperăm noi să atragă din ce în ce mai mult şi companii româneşti care să se poată dezvolta. (...) E important în perioada următoare nu doar să atragem investiţii străine, să le înrădăcinăm cât mai bine în potenţialul de dezvoltare al economiei româneşti, să creeze locuri de muncă, să aducă tehnologii moderne, să aducă investiţii în cercetare şi inovare, dar în paralel să putem crea oportunităţi şi capitalului autohton, care să se dezvolte şi care să beneficieze de acest potenţial de creştere economică pe care îl are România', a afirmat Cioloş.

El a spus că fabrica Pirelli de la Slatina este importantă şi pentru că astfel de investiţii mari creează şi locuri de muncă pe orizontală.

'Pentru mine, ca prim-ministru, această investiţie este importantă nu doar pentru că ea creează direct locuri de muncă pentru oameni calificaţi şi chiar contribuie la calificarea mâinii de lucru, pentru că Pirelli are şi o componentă importantă de training, de formare profesională pentru cei care lucrează în acest domeniu, dar astfel de investiţii mari creează şi locuri de muncă pe orizontală, pentru că Pirelli are câteva sute de furnizori locali, întreprinderi mici şi mijlocii, în marea lor majoritate cu capital românesc, capital local, care în felul acesta se pot dezvolta şi pot vedea o altă perspectivă', a precizat Cioloş.

Prim-ministrul a mai spus că Executivul sprijină astfel de investiţii prin ajutoare de stat.

'Guvernul sprijină astfel de investiţii atât prin ajutoare de stat pentru investiţii mari, de peste 10 milioane de euro, aşa cum şi Pirelli a beneficiat pentru aceste ultime investiţii, dar avem şi scheme de ajutor de stat care vizează crearea de locuri de muncă pentru companii de dimensiuni mai mici. În general, aici, beneficiarii sunt companii româneşti, care creează locuri de muncă, şi, de multe ori, sunt locuri de muncă create pe orizontală', a arătat Cioloş.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO