Cioloş: Sper să îi convingem pe cei de la Ford să investească nu doar în producţie, ci şi în cercetare

Premierul Dacian Cioloş speră să convingă conducerea companiei Ford să investească în România nu numai în producţie, ci şi în cercetare şi dezvoltare, transmite Agerpres.
Economica.net - lun, 23 mai 2016, 17:08
Cioloş: Sper să îi convingem pe cei de la Ford să investească nu doar în producţie, ci şi în cercetare

Premierul s-a întâlnit luni, la Centrul de cercetare-inovare al Ford Motor Company, cu 20 de români angajaţi ai companiei americane, de care s-a declarat foarte mândru şi cărora le-a transmis că îi aşteaptă şi în România.

‘Sunt foarte fericit că am avut oportunitatea de a-i întâlni pe inginerii români şi trebuie să recunosc că sunt foarte mândru de ei. Sper că vom reuşi să-i convingem pe cei de la Ford să investească nu numai în producţie, (…) dar şi în cercetare şi dezvoltare, pentru că, după cum vedeţi, avem multe resurse umane şi este bine că lucrează la sediul central al companiei, dar sunt sigur că putem face lucruri la fel de bune şi în România’, a spus prim-ministrul care a vorbit cu fiecare dintre românii prezenţi la întâlnire.

Cioloş a fost însoţit în cursul vizitei la Centrul de inovare al companiei americane de vicepreşedintele pentru relaţii guvernamentale internaţionale al Ford Motor Company, Stephen Biegun.

Biegun a afirmat că premierul Dacian Cioloş a fost un partener ‘extrem de constructiv’ pentru compania Ford.

‘În mandatul său şi în ultimul an, am consolidat România ca pilon principal al strategiei noastre de producţie în Europa’, a spus el.

Cioloş are luni şi o întâlnire cu Mark Fields, CEO al companiei Ford.

Alături de prim-ministru, în vizita la Centrul de inovare Ford, s-au aflat şeful Cancelariei Dragoş Tudorache, secretarul de stat de la Departamentul pentru Investiţii Străine Manuel Costescu, ambasadorul SUA la Bucureşti Hans Klemm şi ambasadorul României la Washington, George Maior.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...