1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Cioloş: TAROM are clar nevoie de restructurare; dacă e sau nu privatizată va decide viitorul Guvern

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că Tarom ”are clar nevoie de restructurare”, precizând că acestă companie încă face datorii şi indiferent că rămâne de stat sau va fi privatizată trebuie îmbunătăţit managementul, decizia unei eventuale privatizări urmând să aparţină viitorului Executiv.

27 oct, 2016 | News.ro

"Şi ministrul urmăreşte direct ce se întâmplă acolo, pe de-o parte pentru a ne asigura că verificările se fac la sânge şi că atunci când există dubii se iau decizii de întârziere sau de suspendare a curselor decât să ne asumăm probleme, sunt probleme la întreţinere din câte am înţeles. Per global, Tarom clar are nevoie de restructurare. A fost nevoie acolo de schimbarea managementului, de un nou proiect de restructurare", a afirmat premierul Dacian Cioloş întrebat fiind cum vede situaţia de la compania Tarom.

Prim-ministrul a spus că o eventuală decizie de privatizare a Tarom aparţine Guvernului care va fi veni după alegerile parlamentare.

"Tarom are nevoie, în perioada imediat următoare, să crească performanţa, indiferent dacă verm să o privatizăm sau nu. Nu va decide acest Guvern dacă se privatizează sau nu, în mod clar asta e o decizie care va rămâne pentru viitorul Guvern, dar indiferent că rămâne companie de stat sau va fi privatizată trebuie îmbunătăţit managementul. Dacă se va lua o decizie de privatizare sau nu, asta ţine nu doar de performanţa companiei, ci şi de abordarea startegică a companiei, de capacitatea companiei de a rezista presiunii concurenţiale în viitor", a arătat şeful Executivului.

Cioloş a mai adăugat că atât cât mai durează acest mandat, Guvernul va lua toate "pentru a ameliora managementul acolo şi a creşte performanţa". "E o companie care încă face datorii chiar dacă mai puţin decât în trecut, dar încă face datorii şi care are în mod clar de o îmbunătăţire a managementului", a subliniat Cioloş.

Compania Tarom va fi restructurată, iar pentru aceasta va fi ales un consultant strategic, al cărui nume va fi anunţat în zece zile, a declarat, marţi, la Europa FM, ministrul Transporturilor Sorin Buşe.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO