1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

Finanţe şi bănci

Ciorcilă va coordona activitatea Băncii Transilvania şi a Comitetului Executiv

Horia Ciorcilă, preşedintele CA şi acţionar al Băncii Transilvania (TLV), a primit mandatul administratorilor pentru coordonarea activităţii băncii şi a Comitetului Executiv de Management.

21 dec, 2012 | Mediafax

Până în prezent mandatul de administrator delegat de către CA pentru coordonarea activităţii băncii şi a Comitetului Executiv de Management i-a aparţinut lui Peter Franklin. Acesta va rămâne membru al CA şi membru în Comitetul de Audit şi Comitetul de Remunerare.

Modificarea a fost avizată joi în CA, potrivit unui comunicat al băncii.

Totodată, administratorii au desemnat-o pe Luminiţa Runcan pentru poziţia de director general adjunct şi pe Teo Bîrle în calitatea de director Trezorerie, numiri care necesită aprobarea BNR.

Banca Transilvania va avea astfel, începând cu data autorizării BNR, doi directori generali adjuncţi, conducători ai băncii, respectiv Nicolae Tarcea şi Luminiţa Runcan.

În ianuarie Robert Rekkers a demisionat din funcţia de director general al Băncii Transilvania şi din cea de membru în Consiliul de Administraţie, după ce a condus banca nouă ani.

Provizoriu, conducerea instituţiei de credit a fost preluată de Peter Franklin, desemnat în Consiliul de Administraţie de către BERD.

Banca Transilvania a raportat pentru primele nouă luni un profit net de 265,43 milioane lei (circa 60 milioane euro), cu 30% mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2011, iar activele au crescut cu 12% faţă de decembrie anul trecut, la 29 miliarde lei.

BERD este cel mai mare acţionar al băncii, controlând 14,6% din titluri, şi este urmată de Bank of Cyprus, cu 9,9%. Printre acţionarii semnificativi se regăsesc SIF Moldova, preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii, Horia Ciorcilă, şi International Finance Corporation, divizie a Grupului Băncii Mondiale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO