1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

Cipru ar putea avea nevoie de 1,5 miliarde de euro pentru recapitalizarea băncilor

Cipru ar putea avea nevoie de 1,5 miliarde de euro pentru recapitalizarea sistemului bancar, iar suma va viza, probabil, o singură instituţie de credit, a declarat, luni, ministrul de Finanţe, Vassos Shiarly, citat de Reuters.

23 apr, 2012 | Mediafax

Shiarly a declarat jurnaliştilor că este optimist că banca, pe care nu a identificat-o, se poate recapitaliza pe cont propriu, însă statul ar putea interveni dacă ar fi necesar.

Cyprus Popular Bank, fosta Marfin Popular Bank, prezentă şi în România, are nevoie de capital suplimentar de peste un miliard de euro până la mijlocul lunii iunie. Dintre băncile cipriote, Popular Bank este cea mai expusă faţă de datoria statului elen şi restructurarea acesteia la începutul lunii martie.

Shiarly a afirmat că se aşteaptă ca problema recapitalizării să fie clarificată înaintea termenului de 30 iunie stabilit de autorităţile de reglementare.

O sursă din interiorul Cyprus Popular Bank a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că banca vrea să fie considerată eligibilă pentru fondurile care vor fi acordate băncilor din Grecia prin programul de sprijin internaţional.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO