Cipru renunță la interdicția de deplasare pe timpul nopții și redeschide cluburile

Ministerul Sănătăţii din Cipru a anunţat miercuri renunţarea de joi la interdicţia de deplasare nocturnă şi redeschiderea cluburilor, printre alte măsuri de relaxare, datorită ameliorării situaţiei epidemiologice în această insulă mediteraneană, relatează EFE, citată de Agerpres.
AGERPRES - mie, 09 iun. 2021, 17:58
Cipru renunță la interdicția de deplasare pe timpul nopții și redeschide cluburile

Interdicţia viza orice deplasare între orele 21:00 seara şi 5:00 dimineaţa în încercarea de a frâna pandemia de coronavirus, deşi o măsură de relaxare a fost introdusă în ultimele săptămâni.

În afară de cluburi, care au fost închise în ultimele 15 luni, vor fi redeschise de joi teatrele şi saloanele de recepţie.

În cluburi vor putea intra doar clienţii care au loc pe scaune, cu maximum 8 persoane la o masă şi va fi necesară prezentarea unui document denumit SafePass – o dovadă că persoana a fost vaccinată anti-COVID-19, testată negativ în ultimele 72 de ore, sau că are anticorpi după ce a trecut prin boală – pentru a putea accede în interior.

Restaurantele şi barurile puteau primi deja în interior clienţii care dovedeau că au fost vaccinaţi, sau testaţi negativ încă de la sfârşitul lunii mai.

De joi şi până la sfârşitul lunii se va permite celebrarea de nunţi, botezuri şi de alte recepţii în restaurante şi hoteluri cu o capacitate de maximum 250 de persoane în interior şi de 350 în aer liber. Recepţiile şi petrecerile vor putea fi organizate însă doar în exterior şi cu maximum 250 de participanţi.

Va fi de asemenea obligatorie prezentarea unui document SafePass pentru a putea participa la aceste evenimente.

Alte măsuri de relaxare includ deschiderea de la jumătatea lunii iunie pentru publicul larg a piscinelor, desfăşurarea de evenimente religioase în curtea bisericii şi redeschiderea taberelor şi şcolilor de vară.

Se renunţă, de asemenea, la limitele impuse prezenţei fizice pentru angajaţii din birourile companiilor de stat sau private.

De la declanşarea pandemiei, Ciprul a înregistrat 72.919 de contagieri şi 365 de morţi asociate noului coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...