Cipru renunță la interdicția de deplasare pe timpul nopții și redeschide cluburile

Ministerul Sănătăţii din Cipru a anunţat miercuri renunţarea de joi la interdicţia de deplasare nocturnă şi redeschiderea cluburilor, printre alte măsuri de relaxare, datorită ameliorării situaţiei epidemiologice în această insulă mediteraneană, relatează EFE, citată de Agerpres.
AGERPRES - mie, 09 iun. 2021, 17:58
Cipru renunță la interdicția de deplasare pe timpul nopții și redeschide cluburile

Interdicţia viza orice deplasare între orele 21:00 seara şi 5:00 dimineaţa în încercarea de a frâna pandemia de coronavirus, deşi o măsură de relaxare a fost introdusă în ultimele săptămâni.

În afară de cluburi, care au fost închise în ultimele 15 luni, vor fi redeschise de joi teatrele şi saloanele de recepţie.

În cluburi vor putea intra doar clienţii care au loc pe scaune, cu maximum 8 persoane la o masă şi va fi necesară prezentarea unui document denumit SafePass – o dovadă că persoana a fost vaccinată anti-COVID-19, testată negativ în ultimele 72 de ore, sau că are anticorpi după ce a trecut prin boală – pentru a putea accede în interior.

Restaurantele şi barurile puteau primi deja în interior clienţii care dovedeau că au fost vaccinaţi, sau testaţi negativ încă de la sfârşitul lunii mai.

De joi şi până la sfârşitul lunii se va permite celebrarea de nunţi, botezuri şi de alte recepţii în restaurante şi hoteluri cu o capacitate de maximum 250 de persoane în interior şi de 350 în aer liber. Recepţiile şi petrecerile vor putea fi organizate însă doar în exterior şi cu maximum 250 de participanţi.

Va fi de asemenea obligatorie prezentarea unui document SafePass pentru a putea participa la aceste evenimente.

Alte măsuri de relaxare includ deschiderea de la jumătatea lunii iunie pentru publicul larg a piscinelor, desfăşurarea de evenimente religioase în curtea bisericii şi redeschiderea taberelor şi şcolilor de vară.

Se renunţă, de asemenea, la limitele impuse prezenţei fizice pentru angajaţii din birourile companiilor de stat sau private.

De la declanşarea pandemiei, Ciprul a înregistrat 72.919 de contagieri şi 365 de morţi asociate noului coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și
Skoda invocă normele Euro 7 ca motiv pentru decizia de a nu mai dezvolta o nouă generație Fabia Combi
Skoda invocă normele Euro 7 ca motiv pentru decizia de a nu mai dezvolta o nouă generație Fabia Combi
Oficialii Skoda au declarat că nu vor înlocui micul break Fabia Combi așa cum era planificat inițial, invocând costurile generate de viitoarele reglementări Euro 7 privind emisiile....
Ucraina cere Europei să-i furnizeze mai multă energie electrică
Ucraina cere Europei să-i furnizeze mai multă energie electrică
Ucraina cere Europei să îşi majoreze semnificativ livrările de energie electrică, după atacurile ruseşti împotriva ...
Atenționare de călătorie pentru zona de nord-est a SUA. Cod roșu privind deteriorarea calității aerului în urma incendiilor de pădure din Canada
Atenționare de călătorie pentru zona de nord-est a SUA. Cod roșu privind deteriorarea calității aerului în urma incendiilor ...
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească ...
TOP 5 criptomonede noi de investit în Iunie 2023 (P)
TOP 5 criptomonede noi de investit în Iunie 2023 (P)
Soluționarea conflictului juridic dintre Securities and Exchange Commission (SEC) din Statele Unite și Ripple (XRP), se ...