Circa 130.000 dintre locuitorii Kievului încă n-au energie electrică. Furnizarea a fost restabilită în Herson

Aproximativ 130.000 de persoane din Kiev, metropolă cu trei milioane de locuitori, erau încă lipsiţi de electricitate sâmbătă, conform autorităţilor locale, citate de DPA, transmite Agerpres.
AGERPRES - sâm, 26 nov. 2022, 14:18
Circa 130.000 dintre locuitorii Kievului încă n-au energie electrică. Furnizarea a fost restabilită în Herson

Reparaţiile pentru restaurarea întregii reţele ar urma să fie finalizate în 24 de ore, a precizat administraţia militară din Kiev, conform căreia în acel moment toate sistemele de încălzire ar trebui să funcţioneze din nou.

În acelaşi timp, potrivit consilierului prezidenţial Kirilo Timoşenko, alimentarea cu electricitate a fost restabilită în oraşul Herson, din sudul Ucrainei, după eliberarea sa la începutul lunii de sub ocupaţia rusească.

Oraşul era fără electricitate, încălzire centralizată şi apă curentă de când forţele ucrainene l-au eliberat la 11 noiembrie.

Miercuri, Rusia a lansat zeci de rachete asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, producând daune severe.

Electricitatea, apa şi încălzirea au fost întrerupte în multe zone din ţară, existând temeri majore că astfel de servicii cruciale riscă să nu funcţioneze corespunzător în lunile friguroase care urmează.

Autorităţile ucrainene restabilesc treptat alimentarea cu electricitate, ajutate şi de reconectarea celor patru centrale nucleare ale ţării, dar milioane de persoane sunt încă lipsite de căldură şi curent electric, după aceste atacuri aeriene ale Rusiei, cele mai devastatoare de la începutul războiului.

Sursa foto: Twitter

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...