Circa 90 de curse aeriene anulate sau întârziate pe aeroporturile din România, în ultima lună şi jumătate (analiză)

Aproape 90 de zboruri au fost anulate sau întârziate pe aeroporturile din România, de către companiile de linie, în ultima lună şi jumătate, printre destinaţiile care înregistrează cel mai des întârzieri fiind Londra, Frankfurt sau Roma, dar şi Cluj, Iaşi şi Timişoara, reiese dintr-o analiză realizată de o companie specializată în asistarea pasagerilor afectaţi de cursele aeriene cu probleme.
Economica.net - mie, 19 iun. 2019, 12:53
Circa 90 de curse aeriene anulate sau întârziate pe aeroporturile din România, în ultima lună şi jumătate (analiză)

„Vorbim despre firme care au doar câteva aeronave, în unele cazuri chiar şi una singură, motiv pentru care orice întârziere sau defecţiune poate fi recuperată cu dificultate. Comunicarea cu pasagerii este defectuoasă, iar aceştia constată la aeroport că zborul este întârziat sau chiar anulat. Săptămâna trecută am avut linia telefonică ocupată în permanenţă cu apeluri primite de la turişti nemulţumiţi de modul în care companii precum Air Bucharest, Onur Air sau Fly Egipt au tratat problemazborurilor întârziate”, declară Cees Werff, director general FlightClaim.ro.

Potrivit statisticii, numai în ultimele două săptămâni au fost înregistrate patru zboruri cu probleme – fie anulări, fie întârzieri de peste 4 ore – respectiv un zbor cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, unul cu plecare din Iaşi şi o cursă cu plecare din Cluj.

La nivel general, începând cu data de 1 Mai şi până în prezent au fost înregistrate aproape 90 de zboruri întârziate sau anulate, operate de companiile de linie.

Lider în clasament este Wizz Air, cu 27 de zboruri cu probleme, urmat îndeaproape de Tarom cu 23 de zboruri. Totodată, destinaţiile care înregistrează cel mai des întârzieri sunt: Londra, Frankfurt, Roma, Munchen, dar şi destinaţii interne precum Cluj, Iaşi şi Timişoara.

În funcţie de durata întârzierii, pasagerii sunt eligibili la compensaţii între 250 şi 600 de euro/persoană, plus alte cheltuieli. Compensaţiile sunt acordate pentru anulări sau refuz la îmbarcare în cazul plecărilor din România sau din partea companiilor aeriene înregistrate în Uniunea Europeană.

FlightClaimEU.com este o companie specializată în asistarea pasagerilor cu zboruri întârziate, anulări sau overbooking pentru a obţine compensaţiile legale de la companiile aeriene.

Compania este prezentă pe piaţă europeană de 2 ani şi în România de un an. Până la ora actuală. FlightClaim.ro a obţinut compensaţii pentru peste 20.000 de pasageri din întreaga Europa, din care mai mult de 5.000 de pasageri au provenit din România, fără niciun cost iniţial pentru pasagerii afectaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...