1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Circulația pe câţiva kilometri din Centura Bucureștiului ar putea fi oprită două luni

Circulația pe un tronson de câțiva kilometri din Centura Bucureștiului ar putea fi oprită total în lunile august și septembrie. În caz contrar, lucrările de modernizare vor fi întârziate cu un an, potrivit România liberă.

13 iul, 2016 | ECONOMICA.net

Șoseaua de Centură este subtraversată la mijlocul tronsonului cuprins între Autostrada București-Pitești (A1) și Chitila (DN7) de trei conducte magistrale, care asigură alimentarea cu apă a Bucureștiului. Francezii Apa Nova au cerut, în consecință, ca cele trei conducte, dintre care mai sunt utilizate doar două, să fie protejate de o structură de beton îngropată.

Surse din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) au declarat pentru România liberă că, cel mai probabil, se va lua decizia închiderii traficului pe această porțiune, pentru o perioadă de maximum 60 de zile.

Guvernul a aprobat în aprilie alocarea sumei de 14 milioane de lei pentru exproprierile necesare extinderii la patru benzii a Centurii de Nord a Capitalei.

Executivul a stabilit atunci condițiile pentru declanșarea procedurilor de expropriere pentru o suprafață totală de 78.777 mp, respectiv 256 de imobile, și alocare sumei de 14,03 milioane de lei pentru plata despăgubirilor.

Imobilele se află pe Centura Municipiului Bucureşti între A1 (Autostrada București-Pitești) km 55+465 și DN7(Pasaj Chitila) şi DN2 - A2, pe raza localităţilor Chiajna, Chitila, Dragomireşti-Vale, Afumaţi, Pantelimon, Dobroeşti, Cernica, Glina din judeţul Ilfov şi Sector 1 din municipiul Bucureşti și sunt deținute de 256 de persoane fizice și juridice. Sumele destinate despăgubirilor se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO