UPDATED Circulație închisă pe un tronson de cale ferată lângă București. S-a rupt pantograful unui tren

Traficul feroviar pe intervalul Chiajna - Grădinari este închis la această oră, din cauza unui deranjament înregistrat la linia de contact, a anunţat duminică dimineaţa CFR SA. UPDATE: Circulația s-a redeschis.
AGERPRES - Dum, 03 mart. 2024, 11:08
UPDATED Circulație închisă pe un tronson de cale ferată lângă București. S-a rupt pantograful unui tren

UPDATE 11.46: Circulația s-a redeschis

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că circulația feroviară a fost redeschisă între stațiile Chiajna și Grădinari, pe firul II, în condiții normale de trafic.

Reamintim faptul că, în această dimineață, traficul feroviar pe intervalul Chiajna – Grădinari a fost închis temporar, din cauza unui deranjament înregistrat la linia de contact, după ruperea pantografului unui tren privat de călători.

Personalul de specialitate al Regionalei CF București a intervenit pe teren pentru remedierea deranjamentului cu drezina pantograf, iar în intervalul orar necesar lucrărilor, pentru înlocuirea firului de contact și repunerea sub tensiune pe firul II, circulaţia trenurilor a fost oprită temporar, firul I fiind închis pentru lucrări.

Toate trenurile care tranzitau această zonă feroviară au staționat temporar, în intervalul necesar remedierii deranjamentului, în gările Chiajna, Bucureștii Noi și Grădinari.

Adresăm scuze călătorilor și îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF București a depus toate eforturile necesare pentru remedierea deranjamentului și reluarea circulației trenurilor în condiții normale de trafic.

Știrea inițială:

„Personalul de specialitate al Regionalei CF Bucureşti este pe teren pentru remedierea deranjamentului, iar în intervalul orar necesar intervenţiilor cu drezina pantograf, pentru înlocuirea firului de contact şi repunerea sub tensiune pe firul II, circulaţia trenurilor este oprită temporar, firul I fiind închis pentru lucrări”, se arată într-un comunicat al CFR SA.

Potrivit sursei citate, din primele verificări, rezultă că deranjamentul a fost cauzat de ruperea pantografului unui tren privat de călători, oprit la această oră în staţia Chiajna. Toate celelalte garnituri vor staţiona temporar până la remediere în gările Chiajna, Bucureştii Noi, respectiv Grădinari.

„Personalul feroviar al SRCF Bucureşti depune toate eforturile pentru remedierea operativă a deranjamentului şi reluarea circulaţiei trenurilor în condiţii normale de trafic”, precizează reprezentanţii companiei.

Tags:
Te-ar mai putea interesa și
Banca Națională a Moldovei anunță că locuitorii Găgăuziei nu vor putea folosi cardurile rusești MIR promise de guvernatorul regiunii
Banca Națională a Moldovei anunță că locuitorii Găgăuziei nu vor putea folosi cardurile rusești MIR promise de guvernatorul ...
Banca Naţională a Republicii Moldova (BNM) a transmis vineri că utilizarea cardurilor ruseşti Mir prin intermediul infrastructurii de plăţi de pe teritoriul Republicii Moldova este fizic......
Italia urmează să primească muncitori emigranți din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia
Italia urmează să primească muncitori emigranți din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia
Italia urmează să primească 300 de muncitori emigranţi din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia, care nu vor avea statutul ...
MAE recomandă cetățenilor români să nu călătorească în Iran, Israel, Liban și Palestina, din cauza riscurilor de securitate din regiune
MAE recomandă cetățenilor români să nu călătorească în Iran, Israel, Liban și Palestina, din cauza riscurilor de ...
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reaminteşte recomandarea adresată cetăţenilor români de a evita orice călătorie ...
Franța vrea să reia mineritul de cupru și să accelereze proiectele în domeniul energiei geotermale
Franța vrea să reia mineritul de cupru și să accelereze proiectele în domeniul energiei geotermale
Franţa intenţionează să adopte măsuri care să permită relansarea mineritul de cupru şi să accelereze proiectele ...