Cisco: Peste 82% dintre managerii IT din România vor pune accent pe securitatea cibernetică, în perioada următoare

Peste 82% dintre managerii IT susţin că securitatea cibernetică reprezintă principala prioritate în următoarea perioadă, iar şapte din zece (71%) lideri spun că vor acorda o atenţie sporită infrastructurii de reţea, potrivit sondajului "Cisco Connect România 2020".
Lidia Neagu - mie, 16 dec. 2020, 13:08
Cisco: Peste 82% dintre managerii IT din România vor pune accent pe securitatea cibernetică, în perioada următoare

Potrivit sursei citate, peste jumătate dintre managerii IT (52%) vor acorda o atenţie sporită consolidării centrului de date, în timp ce 39% au indicat ca prioritate IT implementarea de soluţii de colaborare software (voce, video, mesagerie), 28% soluţiile de cloud privat şi 21% soluţiile de colaborare hardware (terminale video).

Totodată, cea mai mare provocare cu care s-au confruntat managerii IT a fost permiterea accesului securizat la reţeaua şi aplicaţiile companiei, pentru orice utilizator, de pe orice dispozitiv, în orice moment (71%).

În plus, pentru 64% principala provocare a fost cea legată de securizarea dispozitivelor de birou utilizate de angajaţi pentru a lucra de la distanţă, iar 63% au depus eforturi semnificative pentru menţinerea controlului şi aplicarea politicilor de securitate.

De asemenea, protejarea confidenţialităţii datelor şi a informaţiilor despre clienţi şi securizarea dispozitivelor private utilizate de angajaţi pentru a lucra de la distanţă au reprezentat principalele provocări de securitate în această perioadă pentru 55%, respectiv 49% dintre managerii IT participanţi la sondajul Cisco Connect România.

În ceea ce priveşte bugetele alocate pentru securitate cibernetică, la fel ca în 2019, când majoritatea respondenţilor a declarat că acesta a rămas la acelaşi nivel ca în 2018 (respectiv 33%), şi în acest an 57% dintre managerii IT au menţionat că bugetul companiei s-a situat la acelaşi nivel cu cel din anul anterior.

Sondajul Cisco a fost realizat în luna noiembrie 2020, în rândul a 150 de specialişti IT din companii şi instituţii din România, prezenţi la evenimentul online Cisco Connect România 2020 – cea mai mare conferinţă dedicată soluţiilor pentru reţele de comunicaţii care a reunit peste 1.300 de specialişti locali din domeniul IT&C, experţi în reţelistică şi factori de decizie. 

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...