Citigroup a picat testele de stres efectuate de Fed

Citigroup, grupul financiar care a primit cele mai mari ajutoare guvernamentale în timpul crizei financiare mondiale din 2008-2009, a picat testele de stres derulate de Rezerva Federală a SUA, alături de alte bănci mai mici sprijinite anterior de stat, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 14 mart. 2012, 11:27
Citigroup a picat testele de stres efectuate de Fed

Planul de consolidare a capitalului transmis băncii centrale de Citigroup nu s-a încadrat în cerinţele minime impuse de testele de stres, compania anunţând că va încerca să prezinte în acest an o variantă revizuită a proiectului.

SunTrust Banks, Ally Financial şi MetLife sunt celelalte trei mari instituţii financiare americane care au fost picate de Fed.

Testele de stres, cele mai conservatoare derulate de banca centrală a SUA până acum, au avut rolul de a evalua rezistenţa celor mai mari 19 instituţii de credit americane la o scădere puternică a activităţii economice.

Analiştii consideră că Citi a fost prea agresivă în privinţa planului de consolidare a capitalului, solicitând inclusiv creşterea dividendului distribuit acţionarilor.

Rezultatele reprezintă o lovitură grea pentru directorul general al Citigroup, Vikram Pandit, care le-a transmis acţionarilor că banca este pregătită să-i răsplătească, după ce a tăiat puternic dividendele în timpul crizei financiare mondiale.

Fed a aprobat majorarea dividendelor în cazul JPMorgan Chase şi Wells Fargo, bănci care au trecut cu bine testele de stres. De altfel, JPMorgan a anunţat creşterea dividendului la scurt timp după publicarea rezultatelor testelor.

Citigroup a primit 45 miliarde de dolari de la statul american pentru a rezista crizei financiare, însă datoriile către stat au fost deja plătite. Banca a încetat să mai acorde dividende în 2009, însă plăţile către acţionari au fost reluate anul trecut, la nivelul de un cent pe acţiune, ridicat ulterior la 3 cenţi. Citigroup a arătat că banca centrală nu a criticat nivelul actual al dividendului.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Nou concept de expunere la Țiriac Collection
Nou concept de expunere la Țiriac Collection
Țiriac Collection pune la dispoziția vizitatorilor un nou concept de expunere auto în curtea exterioară a galeriei ce ...
Raport COVID 19, 28 noiembrie: Sub 1.500 de cazuri și 106 decese
Raport COVID 19, 28 noiembrie: Sub 1.500 de cazuri și 106 decese
Grupul de Comunicare Strategică anunţă duminică, pe baza datelor existente la ora 10.00, că în ultimele 24 de ore s-au ...
Omicron, noul Coronavirus, face ravagii. Israel și-a închis complet granițele, deși este printre țările cu cei mai mulți vaccinați
Omicron, noul Coronavirus, face ravagii. Israel și-a închis complet granițele, deși este printre țările cu cei mai ...
Israel este prima țară din lume care își închide complet granițele de team ultimei variante de Coronavirus, Omicron. ...