CITR: Romstrade are nevoie de finanţare şi garanţii pentru lucrări, aproape imposibil de obţinut

Reorganizarea Romstrade depinde de contractele pe care le mai poate derula, iar constructorul are nevoie de finanţare şi garanţii în acest sens, acestea fiind însă "aproape imposibil" de obţinut în prezent, potrivit Casei de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al constructorului.
Economica.net - mie, 15 ian. 2014, 17:54
CITR: Romstrade are nevoie de finanţare şi garanţii pentru lucrări, aproape imposibil de obţinut

„Procedura de insolvenţă a companiei Romstrade SRL se află încă în perioada de observaţie. Contestaţiile formulate la tabelul preliminar de creanţe nu au fost soluţionate până în prezent de Tribunalul Giurgiu, care încă adună probe. După ce se va definitiva tabelul de creanţe, planul de reoganizare va putea fi depus în termen de 30 zile. Perspectiva de reorganizare a Romstrade depinde însă de contractele pe care le mai poate derula. Pentru aceasta are nevoie de finanţare şi garanţii de bună execuţie de lucrări pentru contractele încă nefinalizate şi pentru a putea încheia contracte noi. Din păcate, din cauza problemelor cu care s-a confruntat compania, aceste două aspecte sunt greu, dacă nu chiar aproape imposibil, de realizat în prezent. În privinţa gradului de acoperire al masei credale, la acest moment este prematur să ne putem pronunţa”, a declarat agenţiei MEDIAFAX Andreea Cionca-Anghelof, Managing Partner la Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR).

Romstrade, unul din cei mai importanţi constructori români în ultimii ani, este în insolvenţă din decembrie 2012 şi a pierdut mai multe lucrări importante, în urma rezilierii contractelor.

Printre contractele reziliate ale Romstrade se numără cele pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nadlac-Arad, reabilitarea unui tronson al DN6 Alexandria-Craiova, modernizarea DN5 Bucureşti – Adunaţii Copăceni, construcţia variantei de ocolire Caracal sau executarea pasajului suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii din Bucureşti.

Potrivit informaţiilor furnizate de CITR la finele lunii septembrie, constructorul mai avea contracte în derulare, aflate în diverse stadii execuţionale, juridice şi financiare, pentru majoritatea proiectelor principala problemă fiind lipsa surselor de finanţare.

CITR precizează că în cursul anului 2013 au fost organizate licitaţii pentru vânzarea bunurilor imobile aflate în proprietatea Romstrade, finalizate cu vânzarea a două apartamente. Pe de altă parte, pentru valorificarea bunurilor mobile, în acest an au fost organizate trei licitaţii.

„Romstrade SRL s-a confruntat cu o lipsă acută de lichidităţi încă de la deschiderea procedurii de insolvenţă, în decembrie 2012. Prin urmare, toate aceste vânzări sunt necesare pentru a aduce bani în companie şi pentru a achita astfel o parte din datoriile curente”, potrivit sursei citate.

Administratorul judiciar al companiei a programat la 28 ianuarie o licitaţie pentru vânzarea mai multor bunuri ale Romstrade, mobile (utilaje, echipamente, vehicule şi autovehicule) – cu o valoare totală de 5,8 milioane euro plus TVA, şi imobile, la un preţ de pornire de 137.300 euro plus TVA.

Romstrade a fost fondată în anul 1994 şi are ca asociaţi pe Nelu iordache (76%) şi Gheorghe Cruceru (24%), principalii clienţi fiind Aeroportul Internaţional Băneasa, CNADNR, DRDP Bucureşti şi Craiova, primăriile Deva, Voluntari şi Ploieşti, FDFEE Electrica Muntenia, Alpine şi Astaldi, potrivit raportului privind cauzele şi împrejurările care au condus la insolvenţa companiei, elaborat de CITR.

În respectivul document, datând din martie 2013, administratorul judiciar arăta că declinul Romstrade a fost cauzat de investiţii neproductive, costuri de finanţare nesustenabile şi scăderea profitabilităţii, apreciind că este dificil de identificat acel „nucleu sănătos” de la care să pornească reconstrucţia firmei.

Valoarea creanţelor înscrise de creditorii constructorului Romstrade în tabelul preliminar se ridică la 3,37 miliarde lei (765 milioane euro, la cursul de miercuri), fiind admisă suma de 2,91 miliarde lei (661 milioane euro), din care 1,66 miliarde lei (378 milioane euro) sunt creanţe sub condiţie.

Printre cei mai mari creditori ai companiei de construcţii, conform sumelor admise, sunt BCR (303,5 milioane lei), Astra Asigurări (235,8 milioane lei) şi EximBank (166 milioane lei), potrivit datelor CITR. Unul din principalii clienţi Romstrade, CNADNR, a cerut 1,3 miliarde lei, fiind acceptată o creanţă de 1,08 miliarde lei, din care doar 3,2 milioane lei cu drept de vot şi restul sub condiţie.

Proprietarul Romstrade, Nelu Iordache, a fost trimis în judecată într-un dosar privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac – Arad şi se află în prezent în detenţie.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan susține construirea trenului metropolitan pe infrastructura CFR
Nicușor Dan susține construirea trenului metropolitan pe infrastructura CFR
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, pledează pentru construirea trenului metropolitan pe infrastructura CFR şi transmite că are toată deschiderea pentru a colabora cu Guvernul şi cu......
Grupul grec Jumbo a raportat pentru primele șase luni din 2021 o creștere a profitului net de aproape 35%
Grupul grec Jumbo a raportat pentru primele șase luni din 2021 o creștere a profitului net de aproape 35%
Retailerul grec de jucării Jumbo a înregistrat o creştere a profitului net de 34,8% în primul semestru din 2021, cheltuielile ...
OTP Bank a primit pentru a treia oară o creștere a plafonului de garantare în cadrul Programului IMM Invest România
OTP Bank a primit pentru a treia oară o creștere a plafonului de garantare în cadrul Programului IMM Invest România
OTP Bank România a obţinut cea de-a treia majorare a plafonului de garantare a creditelor pentru firmele mici şi mijlocii ...
DHL Express își scumpește de la anul serviciile de curierat din România
DHL Express își scumpește de la anul serviciile de curierat din România
Grupul DHL Express, liderul pieței de servicii de curierat internațional, a anunțaț astăzi că își va modifica tarifele, ...