Cîţu: Am cerut foarte clar ANRE şi ANPC – fără milă în cazul companiilor ce încarcă abuziv facturile

Premierul Florin Cîţu a dat asigurări că Guvernul are în vedere mai multe soluţii pentru a se asigura că facturile la energie şi gaze nu vor fi o problemă în această iarnă, inclusiv pe partea de sancţionare a companiilor care "încarcă abuziv facturile cetăţenilor".
AGERPRES - joi, 09 sept. 2021, 08:58
Cîţu: Am cerut foarte clar ANRE şi ANPC - fără milă în cazul companiilor ce încarcă abuziv facturile

„Vreau să-i asigur pe români – Legea consumatorului vulnerabil a trecut, ştiţi foarte bine, dar sunt şi alte măsuri pe care le vom lua pentru a ne asigura că facturile nu vor fi o problemă în această iarnă, de la 1 noiembrie până la 31 martie”, a declarat Florin Cîţu, miercuri seară, la Digi 24, întrebat despre creşterea facturilor la energie şi gaze.

El a precizat că sunt discutate mai multe soluţii, iar una dintre acestea vizează „compensarea unei părţi importante din factură”.

Întrebat dacă această variantă ar urma să se aplice pentru toată lumea, premierul a spus: „Vom vedea până unde putem să mergem cu această măsură, dar în acelaşi timp trebuie să ne gândim şi la companii”.

„Pentru că, pe de-o parte, avem consumatori, dar dacă preţul creşte pentru companii, companiile pun creşterea în preţul produselor şi avem inflaţie. Ne gândim la soluţii şi pentru companii, avem şi acolo câteva idei la care ne uităm, dar trebuie să le punem pe hârtie şi vor fi în perioada următoare”, a menţionat Cîţu.

Premierul a adăugat că pe acelaşi subiect a purtat discuţii cu „ANRE, ANPC şi actorii din piaţă, Consiliul Concurenţei”.

„Şi am cerut foarte clar ca acolo unde există companii care folosesc această situaţie şi încarcă abuziv facturile cetăţenilor să intervină imediat. S-au făcut echipe mixte de la ANRE şi ANPC care se uită, primesc de la cetăţeni aceste informaţii, vor verifica şi acolo unde există probleme am spus: fără milă. Deci, fără milă, trebuie să intervenim imediat. Ne uităm să modificăm legislaţia să suspendăm licenţa dacă există astfel de practici. Putem să facem şi acest lucru, dar, aici, dai o ordonanţă de urgenţă, ai nevoie de Guvern. Dai Guvernul jos, nu se mai poate întâmpla acest lucru”, a subliniat Florin Cîţu.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, numai noi suntem deştepţi?
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, ...
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că mai sunt trei sau patru state în Europa care au cota unică, întrebându-se ...
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a anunțat că PUZ-ul Sectorului 3 a fost anulat definitiv. Asta după ce săptămâna ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră legale măsurile de izolare parțială
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz a declarat marţi că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 ...