Cîţu, despre preţul gazelor: Nu o să susţin intervenţia în piaţă. Cea mai bună măsură, reducerea contribuţiilor

 Preşedintele Senatului, liderul liberal Florin Cîţu, a declarat miercuri, în privinţa măsurilor pe care România trebuie să le ia în contextul creşterii preţurilor la gaze, că nu susţine intervenţia în piaţă, reiterând că cea mai bună soluţie este o reducere a contribuţiilor, ceea ce va conduce la o creştere a veniturilor tuturor românilor.
AGERPRES - mie, 09 mart. 2022, 13:37
Cîţu, despre preţul gazelor: Nu o să susţin intervenţia în piaţă. Cea mai bună măsură, reducerea contribuţiilor

„Eu niciodată nu o să susţin şi am şi explicat de ce nu susţin intervenţia în piaţă, pentru că au fost exemple şi în ţările din jur unde s-a intervenit şi apoi s-a ajuns imediat la penurie. Avem exemplul Ungariei, în Polonia s-au întors acele măsuri. Ceea ce noi trebuie să facem şi trebuie să ne gândim cum să creştem veniturile românilor, tuturor românilor, nu doar celor de la stat. Rămân, şi este opinia mea, la ideea că cea mai bună măsură, acum, este o reducere a contribuţiilor, asta ar însemna o creştere imediată pentru toţi românii, toţi cei angajaţi şi i-ar ajuta în această situaţie în care cresc preţurile. Alte măsuri n-ar face decât pe termen scurt să corecteze cumva lucrurile, dar, repet, pe termen lung ele vor crea mai multe probleme”, a susţinut Cîţu la Senat.

Referitor la posibilitatea creşterii salariilor din sectorul bugetar, liderul liberal a spus că în coaliţie nu s-a discutat acest lucru, dar a adăugat că o să fie „imposibil de susţinut” o asemenea măsură, care ar genera taxe mai mari pentru cei din sectorul privat.

„În Coaliţie nu s-a discutat aşa ceva. Dar vă spun că o să fie foarte greu de explicat românilor, că Guvernul o să ia o decizie care o să crească salariile în sectorul bugetar, ceea ce va însemna taxe mai mari pentru cei din sectorul privat. O să fie imposibil de explicat acest lucru. Pentru noi, Partidul Naţional Liberal, o să fie imposibil de susţinut o măsură care doar creşte salariile în sectorul bugetar şi nu creşte veniturile şi în sectorul privat. De aceea, trebuie să găsim o măsură care ajută şi sectorul privat. Repet, singura soluţie în acest moment care poate creşte salariile şi din sectorul bugetar, şi în sectorul privat este reducerea contribuţiilor”, a arătat Cîţu.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...