Cîţu: Discuţiile despre fiecare persoană care a plecat din Guvern au început cu mult timp în urmă

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că discuţiile referitoare la miniştrii care au plecat din Guvern au început cu "mult timp în urmă", nu au avut loc "peste noapte".
AGERPRES - mar, 07 sept. 2021, 15:37
Cîţu: Discuţiile despre fiecare persoană care a plecat din Guvern au început cu mult timp în urmă

Întrebat dacă îşi reproşează ceva în relaţia cu USR, premierul a replicat că a fost „foarte transparent”, scrie Agerpres.

„Să ştiţi că eu am fost foarte transparent şi poate, la un moment dat, o să vă spun că discuţiile despre fiecare persoană care a plecat din Guvern nu au fost peste noapte, au început cu mult timp în urmă”, a precizat el, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

Cîţu a menţionat că România se va confrunta cu provocări majore, precum implementarea PNRR, pandemia şi preţul energiei.

„Aştept mai multă responsabilitate de la politicienii români. Sunt oameni de stat, nu sunt doar copii răsfăţaţi”, a spus premierul.

Cîţu: Guvernarea continuă

Premierul Florin Cîţu a declarat că guvernarea continuă, iar PNL este „un partid responsabil” care a dat deja un vot pentru susţinerea prim-ministrului.

El a răspuns astfel întrebat dacă după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis ia în calcul o retragere a sa din funcţia de premier.

„Am spus ce am vorbit cu domnul preşedinte, eu i-am spus: guvernarea continuă. (…) PNL este un partid responsabil, un partid care a dat, deja, un vot pentru susţinerea premierului. Noi vrem să guvernăm, românii au votat să guvernăm „, a declarat Florin Cîţu, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Premierul a adăugat că urmează o situaţie „complicată, serioasă” pentru România.

„Am intrat în valul patru şi aici vreau să aduc aminte că singura soluţie de a ieşi din pandemie o reprezintă vaccinarea. Toţi românii ar trebui să înţeleagă că trebuie să ne vaccinăm dacă vrem să trecem peste această perioadă. Este important să avem un guvern funcţional în această perioadă şi noi vom vom acţiona ca atare. Aşa cum am spus, în perioada următoare mă voi întâlni din nou în această săptămână, aşa cum am făcut şi săptămâna trecută, voi avea discuţii cu prefecţii, voi avea discuţii cu autorităţile responsabile pentru începerea anului şcolar săptămâna viitoare, să mă asigur că totul este în regulă. Trebuie să pregătim sezonul de iarnă, iarăşi trebuie să mă asigur că totul este în regulă. Avem o soluţie, deja, pentru facturile din iarnă la energie, dar vreau să mergem mai departe şi voi avea încă o discuţie în această săptămână. Deci, lucruri importante pe care trebuie să le rezolvăm, lucruri pe care le poate face doar un guvern care este în funcţie, un guvern responsabil”, a declarat Cîţu.

Cîţu, întrebat când va lua act de demisiile miniştrilor USR: Analizez situaţia politică în care ne aflăm

Prim-ministrul Florin Cîţu, întrebat când va lua act de demisiile miniştrilor USR PLUS şi când va numi interimarii, a replicat că analizează situaţia.

„Daţi-mi voie să analizez întâi situaţia. Încă analizez situaţia politică în care ne aflăm”, a arătat el într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

Premierul a menţionat că mizează pe o guvernare de dreapta în România.

Te-ar mai putea interesa și
Teilor Holding revine pe profit în primul semestru din 2023, după pierderea de 2,4 milioane de lei înregistrată în primele șase luni ale anului trecut
Teilor Holding revine pe profit în primul semestru din 2023, după pierderea de 2,4 milioane de lei înregistrată în primele ...
Grupul de companii Teilor Holding S.A., care include lanțul de bijuterii de lux TEILOR, compania de creditare financiară Invest Intermed GF IFN și Teilor Invest Exchange, raportează venituri......
Biden autorizează începerea de noi foraje petroliere în Golful Mexic
Biden autorizează începerea de noi foraje petroliere în Golful Mexic
Administraţia americană a lui Joe Biden a anunţat vineri viitoarea eliberare a unor licenţe pentru exploatarea de petrol ...
Nokian Tyres dă startul angajarilor: caută 550 de persoane. ”Fabrica din Oradea va fi prima din industrie cu emisii zero”
Nokian Tyres dă startul angajarilor: caută 550 de persoane. ”Fabrica din Oradea va fi prima din industrie cu emisii zero”
Producătorul finlandez de anvelope Nokian Tyres anunță că a dat startul procesului de recrutare pentru fabrica pe care ...
Sebastian Burduja: România ar trebui să aibă o lege pentru energia eoliană offshore până la sfârşitul acestui an
Sebastian Burduja: România ar trebui să aibă o lege pentru energia eoliană offshore până la sfârşitul acestui an
România ar trebui să aibă o lege pentru energia eoliană offshore până la sfârşitul acestui an, consideră ministrul ...