UPDATE 2- Cîţu l-a revocat pe Nazare din funcţia de ministru de Finanţe: „Sunt foarte multe proiecte întârziate”

Update 2: Decretul de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial.
Ion Dobreanu - joi, 08 iul. 2021, 12:07
UPDATE 2- Cîţu l-a revocat pe Nazare din funcţia de ministru de Finanţe:

De asemenea, decretul privind desemnarea premierului Florin Cîţu ca ministru interimar al Finanţelor a fost publicat în Monitorul Oficial.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, cele două decrete. Citește aici reacția lui Nazare.

Update 1: Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe. Cîţu a declarat că decizia sa a fost luată în contextul în care sunt „foarte multe” proiecte întârziate.

Întrebat dacă există o propunere pentru portofoliul Finanţelor şi dacă Dan Vâlceanu este o variată, el a afirmat: „În acest moment, nu avem nicio propunere pentru ministru al Finanţelor. Când voi prelua interimatul, mă voi asigura că toate proiectele care sunt întârziate vor fi repornite şi vom corecta câteva dintre greşeli imediat”.

Premierul a adăugat că nu cunoaşte motivele pentru care Alexandru Nazare nu a vrut să îşi dea demisia, susţinând că acesta ar putea avea o conferinţă de presă după şase luni de mandat.

„Sunt câteva lucruri care trebuie corectate. Am la Corpul de control câteva lucruri, în urma cărora Corpul de control s-ar putea să meargă la Ministerul Finanţelor, dar voi comunica dacă aceste lucruri se vor întâmpla în perioada următoare”, a menţionat prim-ministrul, care a afirmat că încasările la buget sunt bune şi ANAF a avut o performanţă bună.

Prim-ministrul a fost întrebat şi dacă banii pentru primari ar putea fi una dintre mizele revocării. „Miza este o guvernare bună în interesul cetăţenilor, eliminarea evaziunii fiscale şi atragerea de fonduri europene. Pe mine mă interesează ca acest Guvern să aibă performanţă”, a transmis Cîţu.

El a mai afirmat că a fost singurul care l-a susţinut pe ministrul Nazare, fiind propunerea sa să preia portofoliul de Finanţe, iar revocarea nu are nicio legătură cu lupta internă pentru şefia PNL.

Ştirea iniţială

„După o discuţie cu membrii coaliţiei marţi seara, în care i-am anunţat că am cerut demisia ministrului Finanţelor Publice, acesta a informat că nu doreşte să-şi dea demisia şi preferă să fie revocat. Astăzi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei la prima oră, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor. (…) Sunt foarte multe proiecte întârziate, de aici şi decizia mea. (…) Sunt proiecte care au impact în viitor”, a explicat Cîţu, după şedinţa de Guvern, la Palatul Victoria.”, a declarat Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Prim-ministrul a precizat că a transmis şi propunerea ca el să deţină interimar portofoliul Finanţelor.

„Domnul ministru Nazare a avut posibilitatea să-şi dea demisia, a preferat să fie revocat. Toţi liderii coaliţiei au fost anunţaţi de marţi după-amiaza şi am avut încă o discuţie în această dimineaţă”, a spus Florin Cîţu.

Nazare este al doilea ministru remaniat, după Vlad Voiculescu, de la Sănătate.

Liderul PNL Ludovic Orban s-a opus intenției lui Florin Cîțu de a-l demite pe Nazare, au declarat surse pentru HotNews.ro.

Sursele liberale susțin că decizia nu are legătură cu performanța lui Nazare la Ministerul Finanțelor, ci mai degrabă cu campania electorală din PNL. Potrivit acestora, ministrul Finanțelor nu este de acord cu alocările bugetare pe care Cîțu le are în vedere pentru primarii liberali, scrie HotNews.ro.

Conflictul dintre Cîțu și Nazare este mai vechi, premierul blocându-i acestuia planul de reorganizare a Ministerului și proiectele de digitalizare.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că din punctul său de vedere nicun ministru liberal nu trebuie remaniat, el fiind mulțumit de activitatea acestora.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Dobânda la care se împrumută România a crescut cu aproximativ 2% în ultimele 6 luni, iar Robor va încheia anul cu valori în jur de 2,5%
Dobânda la care se împrumută România a crescut cu aproximativ 2% în ultimele 6 luni, iar Robor va încheia anul cu valori ...
Aşa cum arată vicepreşedintele CFA, Adrian Codîrlaşu, dobânda la titlurile de stat pe 10 ani emise de Ministerul Finanţelor ...
Cătălin Bordei, Innobyte, dezvoltator de software pentru eCommerce: Oamenii cu experiență sunt greu de găsit. Marile magazine online au ajutat formarea specialiştilor din piaţă
Cătălin Bordei, Innobyte, dezvoltator de software pentru eCommerce: Oamenii cu experiență sunt greu de găsit. Marile ...
Există o criză a forței de muncă în toate domeniile, iar industria de eCommerce nu face excepție și, pentru că este ...
Povestea unei investiții în bitcoin cu iz penal. ASF: crește numărului de”oferte” din partea entităților neautorizate, cu consecinţe negative asupra investitorilor
Povestea unei investiții în bitcoin cu iz penal. ASF: crește numărului de”oferte” din partea entităților neautorizate, ...
În perioada 2020-2021 cel puțin 37 de investitori s-au considerat înșelați de operatorii de pe piața FOREX, astfel ...