Cîțu: Mai sunt 6 locuri libere la ATI. Este nevoie să atingem obiectivul de 1.600 de paturi acum

Premierul Florin Cîțu, a declarat la finele unei întâlniri a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei că, la nivel național, mai sunt disponibile doar 6 paturi ATI. Este nevoie de alte 63 de paturi ca obiectivul Guvernului să fie atins. Soluția este însă accelerarea procesului de vaccinare, spune șeful Executivului.
Alina Stanciu - Dum, 11 apr. 2021, 16:23
Cîțu: Mai sunt 6 locuri libere la ATI. Este nevoie să atingem obiectivul de 1.600 de paturi acum

„Obiectivul de 1.600 de paturi la ATI  nu este atins.  Azi, avem  1.531 de persoane la ATI și încă 6 locuir libere la nivel național. Trebuie să atingem obiectivul de 1600 de paturi și este nevoie să atingem acest obiectiv acum. Aș vrea să înțeleg ce se întâmplă. Începem să scădem din punct de vedere al persoanelor infectate, dar în același timp, în mod contradictoriu, sunt mai multe persoane internate în spital.Valul  va dura poate 2-3 luni, trebuie să avem resursele pentru perioada următoare, în timp ce ne ocupăm de campania de vaccinare”, a declarat premierul Cîțu.

Potrivit acestuia, trebuie accelerată campania de vaccinare și , în caest sens, săptămâna viitoare se vor deschide171 de centre de vaccinare noi. După data de 15 aprilie, va exista o capacitate de 100.000 de persoane pe zi. „Avem doze pentru 5 milioane de persoane pentru la sfârșitul lunii mai – începutul lui iunie și 10 milioane la sfârșitul lui iulie- început august”, a mai spus premierul.

La rândul său, Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că există 16 copii la ATI, dintre care 4 sunt intubați.

Cîțu despre remanierea lui Vlad Voiculescu

Referitor la situația de la spitalul Foișor din București, acolo unde au fost externați pacienți în timpul nopții, pentru că spitalul s-a transformat în spital Covid, Șeful Guvernului a spus că nu e normal să intervină premierul și să vorbească cu primarul, cu managerul de spital și cu managerul DSP pentru a se aplica o decizie. „Avem un singur inamic, pandemia”, a comentat el. „Eu am spus şi în şedinţa CNCCI şi vă spun şi dumneavoastră, pentru că nu este normal după ce se ia o decizie să intervină prim-ministrul să vorbească şi cu primarul Bucureştiului, să vorbească şi cu managerul şi cu managerul de la DSP pentru a se aplica o decizie”.
Întrebat dacă va propune remanierea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, Cîțu a spus că aceste decizii nu se discută, ci se anunță. „Să vedem dacă mai există onoare în România”, a spus acesta.
Pe de altă parte, Voiculescu a precizat că erau discuții privind transformarea Foișor în spital Covid de acum un an, dar că managerul spitalului a întârziat cu decizia. Voiculescu susține că spitalul Foișor se află în subordinea Primăriei Generale.
„Ministerul Sănătății nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării”, a spus acesta.

 

Te-ar mai putea interesa și
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității acestora
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității ...
Revenirea la normalitate devine din ce în ce mai mult o certitudine, însă doar prin vaccinare se poate atinge acest obiectiv, a declarat, vineri, preşedintele Comitetului naţional de coordonare......
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a cerut vineri ''anglo-saxonilor'', făcând aluzie la Marea Britanie şi SUA, să ...
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Premierul Florin Cîţu a anunţat că, începând de vineri, toţi românii care vor să se vaccineze anti-COVID-19 o vor ...
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
Proiectul privind bugetul Bucureştiului pe acest an a fost adoptat, vineri, de Consiliul General al Capitalei (CGMB), cu ...