Cîţu: Ne vom implica să rezolvăm cât mai rapid situația privind bugetul Bucureștiului. Vom avea un PNRR bun

Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că este nevoie ca Bucureştiul să aibă rapid un buget pentru că sunt investiţii ce trebuie făcute şi a anunţat că va vorbi cu vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, pentru a-i chema la discuţii pe reprezentanţii din Capitală ca să vadă care au fost nemulţumirile ce au făcut ca acest buget pe 2021 să nu fie adoptat.
AGERPRES - mie, 28 apr. 2021, 16:49
Cîţu: Ne vom implica să rezolvăm cât mai rapid situația privind bugetul Bucureștiului. Vom avea un PNRR bun

„Coaliţia funcţionează foarte bine. (…) În timp ce eram în şedinţa de Guvern am auzit că la Bucureşti nu a fost adoptat bugetul. O să am o discuţie şi o să vorbesc cu domnul Barna să îi chemăm pe cei de la Bucureşti să vedem cum să rezolvăm situaţia, să vedem care sunt de fapt nemulţumirile. Este nevoie să avem un buget al Bucureştiului rapid. Sunt cheltuieli care trebuie făcute, sunt investiţii care trebuie făcute, dar vom avea o discuţie cu ei, ne implicăm să vedem cum rezolvăm situaţia cât mai rapid”, a afirmat Cîţu, după şedinţa de Guvern, întrebat în legătură cu neînţelegerile între consilierii USR PLUS şi PNL care au dus la neadoptarea bugetului Capitalei.

El a adăugat că discuţia va avea loc cât mai rapid.

Miercuri, proiectul bugetului Capitalei pentru anul 2021 nu a primit vot favorabil în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

În urma unei şedinţe care a durat mai mult de trei ore, proiectul de buget al Capitalei nu a primit suficiente voturi pentru a fi adoptat, înregistrându-se 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi 14 abţineri.

Consilierii USR PLUS au anunţat că bugetul Capitalei va fi votat „imediat ce va fi aşezat pe nişte fundamente reale şi legale”, în timp ce reprezentanţii PNL şi-au anunţat susţinerea pentru acest buget.

Despre PNRR

Premierul Florin Cîţu s-a declarat, miercuri, convins că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va fi unul bun.

„Am avut o discuţie cu miniştrii referitoare la PNRR. Este momentul să accelerăm lucrurile. Avem câteva detalii de pus la punct. Sunt sigur că vom avea un PNRR care să reprezinte interesele României de dezvoltare în perioada următoare. Sunt mai multe discuţii, dar sunt sigur că vom avea un PNRR bun, un PNRR prin care vom atrage sumele alocate României”, a afirmat Cîţu.

Despre certificatul verde european

Cîţu a mai spus că deocamdată certificatul verde nu a fost aprobat la nivel european, fiind transmise doar informaţii despre modul în care se va face, el exprimându-şi speranţa că o astfel de măsură nu va discrimina cetăţenii.

„Detaliile (privind certificatul verde european – n.r.) au fost trimise STS de foarte mult timp. STS se ocupă de implementare şi când o să fie gata… Deocamdată nu a fost aprobat la nivel european, sunt doar nişte informaţii pe care le avem despre modul în care să îl construim, dar, aşa cum am spus de fiecare dată, sperăm că o astfel de măsură nu va crea, nu va discrimina cetăţenii şi, din punctul nostru de vedere, este doar, aşa cum spunea şi domnul preşedinte al României, pentru elemente medicale. Deci, dacă sunt probleme medicale, să poţi să circuli cu acest certificat verde, dar în momentul în care toată Europa o să fie vaccinată şi în România majoritatea va fi vaccinată nu o să mai fie nevoie de acest certificat”, a afirmat premierul, după şedinţa de Guvern.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune plenară din legislatura 2019-2024, a adoptat miercuri un pachet de legi care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea......
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a avertizat joi că facilităţile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate ...
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Întârzieri şi anulări de zboruri urmează să afecteze joi traficul aerian din Europa, după ce autorităţile franceze ...
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
Statele Unite au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS "luna aceasta", chiar înainte de adoptarea, ...