Cîţu: Nu ar trebui să avem niciun val patru al pandemiei. Eu voi susţine ca economia să rămână deschisă

Premierul Florin Cîţu susţine că România nu ar trebui să se confrunte cu un al patrulea val al pandemiei de COVID-19, în condiţiile în care populaţia se vaccinează.
AGERPRES - vin, 02 iul. 2021, 13:12
Cîţu: Nu ar trebui să avem niciun val patru al pandemiei. Eu voi susţine ca economia să rămână deschisă

El a declarat, vineri, la Botoşani, că economia ţării nu ar trebui să mai aibă de suferit din cauza noului coronavirus, subliniind că va milita pentru ca „economia să rămână deschisă”.

„Dacă ne vaccinăm, nu ar trebui să avem niciun val patru. S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum. Singura soluţie este să ne vaccinăm. Nu mi se pare normal să mai închidem economia când avem aceste vaccinuri. Eu voi susţine ca economia să rămână deschisă, să nu mai avem niciun fel de restricţii, pentru că nu trebuie ca cei care s-au vaccinat să mai sufere. Trebuie să meargă înainte”, a afirmat Cîţu.

Premierul Florin Cîţu a avut, vineri, o întâlnire cu primarii Partidului Naţional Liberal din judeţul Botoşani pe tema proiectelor de investiţii.

Cîţu susţine că valorile proiectelor de investiţii vor fi actualizate, pentru a acoperi scumpirile

Premierul Florin Cîţu a dat asigurări, vineri, că valorile tuturor proiectelor de investiţii aflate în derulare vor fi ajustate având în vedere scumpirile la materialele de construcţii sau la alte componente ale proiectelor respective.

El a declarat, la Botoşani, că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei va analiza situaţia tuturor proiectelor şi va propune în Guvern un memorandum care să permită actualizarea preţurilor, astfel încât investiţiile să nu fie oprite.

„Ministerul Dezvoltării va veni cu o propunere, cu un memorandum, în care, în primul rând, ne vom uita la toată situaţia, pentru că sunt costuri peste tot, dar ele trebuie să arate diferit. Cele din fonduri europene într-un fel, cele de la buget într-un fel. Ministerul Dezvoltării va veni cu un memorandum, vom vedea care sunt soluţiile, care sunt propunerile şi vom merge mai departe, dar nu se opresc niciun fel de proiecte”, a precizat Cîţu.

Premierul Florin Cîţu a avut, vineri, o întâlnire cu primarii Partidului Naţional Liberal din judeţul Botoşani pe tema proiectelor de investiţii cu finanţare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cu finanţare europeană sau cu finanţare de la bugetul de stat.

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Un grup de parlamentari europeni a cerut Comisiei Europene să investigheze rolul Gazprom în creşterea preţurilor gazelor naturale din Europa, apreciind că suspectează compania rusă de......
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei (CoE) a adoptat vineri o rezoluţie interimară care îndeamnă autorităţile ...
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 la mie
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 ...
Update: Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că prin introducerea obligativităţii certificatului verde COVID în ...
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se  întâmplă cu cei 3 milioane de clienți și sutele de mii de păgubiți?
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se întâmplă ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să ridice autorizația de funcționarea a City Insurance, cea mai ...