Cîţu: Reducerea accizei la carburant nu mai este pe masa coaliţiei de guvernare

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, marţi, că reducerea accizei la carburant nu se mai află pe agenda de discuţii a coaliţiei de guvernare.
AGERPRES - mar, 22 mart. 2022, 12:03
Cîţu: Reducerea accizei la carburant nu mai este pe masa coaliţiei de guvernare

„Nu este pe masă această măsură – reducerea accizei. (…) Nu a fost propusă această măsură, nu mai este pe masă în coaliţie această măsură”, a afirmat Cîţu, la Parlament, scrie Agerpres.

El a fost întrebat dacă este de acord cu măsura vehiculată în PSD privind acordarea unei subvenţii pentru carburanţi transportatorilor.

„De fiecare dată când vine o astfel de măsură trebuie să ne uităm în context, să spunem dacă mergem în acest domeniu cu o subvenţie de ce n-am merge şi în alte domenii cu subvenţii, pentru că preţul la carburant îi afectează pe toţi românii şi atunci haideţi să-i ajutăm pe toţi românii care merg de dimineaţă până seara la serviciu şi poate că nu-şi permit să-şi mai ia maşina. (…) Eu spun că sunt de acord pentru toată economia. Nu există măsuri pentru un anumit sector. Gândiţi-vă că ce am făcut pentru sectorul contrucţiilor acum câţiva ani de zile a creat probleme pe piaţa forţei de muncă, este un sector care s-a dezvoltat e adevărat, dar nu ştim care sunt costurile pentru societate”, a explicat liderul PNL.

Cîţu a accentuat că trebuie crescută alocaţia pentru investiţii pentru ca economia să îşi poată reveni rapid.

„Sunt foarte clare propunerile PNL – 7% la investiţii trebuia să fie de la început, nu a fost pus, trebuie să fie pus acolo. Fără investiţii nu poţi să ai o revenire rapidă a economiei. Trebuie să creştem veniturile tuturor românilor. Există o singură variantă aici şi încă încerc să-i conving pe colegii mei că orice altă variantă pe care o aud şi nu are nimeni curajul să şi-o asume în coaliţie (…) că vrem să creştem salariul doar într-un anumit sector public sau să facem nu ştiu ce altă scamatorie nu funcţionează. (…) Nu poţi să creşti salariile doar într-un anumit sector, pentru că nu vom susţine acest lucru”, a afirmat el.

O altă propunere a PNL este reducerea deficitului bugetar prin colectarea mai bună, dar şi printr-un management mai bun al cheltuielilor. „Acesta este semnalul pe care îl dai pieţelor şi astfel nu mai creşti nici dobânzile, nu mai creşti nici inflaţia. Sunt măsuri… şi nu trebuie să inventezi apa caldă. Le-am făcut, am rezolvat, am arătat când nimeni nu credea că poate economia să-şi revină în V, ţineţi minte, putem să o facem şi acum”, a transmis Florin Cîţu.

Te-ar mai putea interesa și
Percheziții de amploare ale polițiștilor în București și alte 12 județe, la administratorul BRD Pensii
Percheziții de amploare ale polițiștilor în București și alte 12 județe, la administratorul BRD Pensii
Polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 au descins astăzi, 30 iunie, la mai multe adrese din......
Summit NATO – Marea Britanie creşte masiv sprijinul militar pentru Ucraina
Summit NATO – Marea Britanie creşte masiv sprijinul militar pentru Ucraina
Guvernul britanic a anunţat miercuri, în cursul summitului NATO de la Madrid, că va debloca un miliard de lire sterline ...
Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina
Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina
Trezoreria SUA a anunţat miercuri transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul ...
Milioane de români au mai puțini bani de pensie. Ce sumă îți garantează legea și ce taxe plătești când încasezi banii de la administratorul fondului privat?
Milioane de români au mai puțini bani de pensie. Ce sumă îți garantează legea și ce taxe plătești când încasezi ...
Sumele deținute de cei 7,85 milioane de români care cotizează obligatoriu la fondurile private de pensii pilon II au scăzut ...