1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

Finanţe şi bănci

Cîţu: România va depune o garanţie de 393 de milioane de euro pentru Programul SURE şi va putea accesa 5 miliarde

România va trebui să depună o garanţie de 393 de milioane de euro pentru a putea atrage fonduri prin Programul SURE al UE, privind măsuri active de ocupare a forţei de muncă, ţara noastră urmând să acceseze până la 5 miliarde de euro prin acest program, a declarat ministrul Finanţelor Florin Cîţu.

04 iun, 2020 | Agerpres

"Pentru Programul SURE garanţia este de 393 de milioane de euro şi, în acest moment, aşa cum arată programul, putem să accesăm şi până la 5 miliarde de euro. Este şi suma pe care am comunicat-o către Comisia Europeană, mergem pe maxim", a afirmat Cîţu, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

El a răspuns astfel, întrebat fiind de premier ce sumă va trebui să plătească România drept garanţie şi câţi bani va putea accesa din Programul SURE al Uniunii Europene.

Premierul Ludovic Orban anunțase la finele lunii mai că România urma să beneficieze în perioada următoare de o sumă cuprinsă între 3 miliarde şi 5 miliarde de euro, bani europeni, după ce Consiliul UE a aprobat un regulament care va pune în practică programul SURE.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO