Cîţu susţine că doreşte un consens în coaliţie privind reducerea CAS cu 5%

Preşedintele Senatului, liderul liberal Florin Cîţu, a declarat miercuri că doreşte un consens în coaliţia de guvernare privind reducerea CAS cu 5% şi a afirmat că nu au fost discutate anumite măsuri, cum ar fi extinderea facilităţii din domeniul construcţiilor pentru anumite sectoare.
AGERPRES - mie, 16 mart. 2022, 12:58
Cîţu susţine că doreşte un consens în coaliţie privind reducerea CAS cu 5%

„Sunt câţiva parlamentari PNL care au depus un amendament, eu am văzut câteva măsuri care nu au fost discutate în coaliţie. De exemplu, extinderea facilităţii care este în domeniul construcţiilor pentru alte trei sau patru sectoare, ceea ce mi se pare normal. Dacă tot facem ceva, hai să facem pentru toată economia. În acest context a fost depus şi acel amendament, dar eu am spus foarte clar şi ieri că vreau consens în coaliţie pe această măsură şi vom discuta în coaliţie (…). Este simplu, e transparent, este votul parlamentar, colegii mei l-au depus. Cred că o reacţie la ceea ce nu a fost discutat în coaliţie şi a fost depusă în Parlament, extinderea măsurii din domeniul construcţiilor pentru anumite sectoare. Cred că de asta l-a depus. Eu merg pe varianta de a discuta în coaliţie, dacă nu este aprobată în coaliţie, vedem ce măsuri sunt aprobate în coaliţie”, a precizat Cîţu, la Palatul Parlamentului.

Referitor la impactul bugetar privind reducerea CAS, Cîţu a a spus că acesta este mai mic decât cel al compensării facturilor din sectorul energetic.

„Este mai mic decât impactul bugetar pe care îl avem prin compensarea facturilor pentru sectorul energie, este un impact mai mic. În acelaşi mod ne luăm banii şi pentru compensarea facturilor pentru energie, doar că aici vorbim de un beneficiu pentru toţi românii, bani care vor fi investiţi în economie şi ne rămân banii din profiturile companiilor, asta înseamnă vreo 20 de miliarde care rămân la buget. În acea schemă, luăm banii de la companii din supraimpozitarea profiturilor şi îi dăm către facturi. Ceea ce propun eu, există acest impact, dar rămân banii ceilalţi din supraimpozitarea companiilor”, a arătat liderul liberal.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat marţi, la Buzău, că singura variantă pentru creşterea salariilor românilor este reducerea contribuţiilor cu cinci puncte procentuale.

„Eu am propus o creştere a salariilor tuturor românilor – reducerea contribuţiilor cu cinci puncte procentuale. Asta înseamnă venituri nete mai mari pentru toţi românii. Va fi complicat pentru PNL să susţină orice altă măsură care va creşte veniturile doar unei categorii de români, dintr-un sector bugetar anume sau ale altei categorii. Pe noi ne interesează bunăstarea tuturor românilor şi astăzi există o singură măsură care poate să crească salariile tuturor românilor. Asta este reducerea contribuţiilor cu cinci puncte procentuale”, a spus Cîţu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Te-ar mai putea interesa și
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar în eventualitatea reluării negocierilor de pace, transmite agenţia EFE,......
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...