Ciucă: OUG pe energie – în discuţii. Calculul preţurilor la energie şi gaze trebuie să fie bine clarificat

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, marţi, că ordonanţa referitoare la energie este încă în discuţii, menţionând că tot ce presupune calculul preţurilor la energie electrică şi gaze trebuie să fie "foarte bine clarificat" şi a dat asigurări că nu vor fi modificate nivelurile tarifelor cuprinse în OUG 27/2022 şi vor fi măsuri pentru protejarea industriei agro-alimentare, a IMM-urilor şi a investiţiilor.
AGERPRES - mar, 30 aug. 2022, 16:00
Ciucă: OUG pe energie - în discuţii. Calculul preţurilor la energie şi gaze trebuie să fie bine clarificat

„Suntem încă în discuţii, mai avem o zi. 1 septembrie este poimâine. În funcţie de propunerile şi de elementele tehnice, pentru că este un adevărat mecanism, nu este simplu deloc, tot ceea ce presupune calculul acesta al preţurilor la energie şi la gaze trebuie să fie foarte bine clarificat, astfel încât, chiar dacă am întârzia o zi, prefer să avem o linie cât se poate de clară şi simplificată, decât să ne grăbim şi să venim cu o ordonanţă de urgenţă care să nu producă efectele pe care le dorim”, a declarat Ciucă, întrebat, la o conferinţă de presă, în legătură cu ordonanţa care ar suprataxa profiturile din energie.

Întrebat dacă vor fi prelungite şi actualele măsuri de subvenţionare a tarifelor, Ciucă a precizat că obiectivele majore sunt protejarea populaţiei, a industriei agro-alimentare, a IMM-urilor şi a investiţiilor.

„Vreau să asigur cetăţenii că măsurile vizează două obiective majore: pe de o parte, protejarea populaţiei – şi rămânem la nivelurile de tarif care sunt cuprinse în Ordonanţa 27, nu vor fi modificări, iar, de cealaltă parte, discutăm despre măsuri pentru protejarea industriei agro-alimentare, a IMM-urilor, care în analiza pe care noi am făcut-o reprezintă motorul economiei, iar acesta trebuie să funcţioneze. De asemenea, ne menţinem pe obiectivele noastre de investiţii, nu putem să depăşim această criză fără o economie care să funcţioneze, fără investiţii în economie”, a adăugat premierul.

Nicolae Ciucă a mai precizat că strategia pentru iarnă va fi prezentată miercuri.

„Strategia pentru iarnă urmează să fie prezentată mâine. Comitetul interministerial pentru investiţii în energie şi rezilienţă energetică are termen până pe data de 31 să prezinte planul de iarnă şi îl vor prezenta cu certitudine şi există, sigur, toate elementele de detaliu faţă de care ne raportăm pentru a ne asigura că avem atât energia, cât şi gazele necesare pentru iarna 2022-2023. Deci, vă rog să aveţi încredere că avem acest plan”, a mai spus premierul.

Ciucă a vizitat baza sportivă „Academia de fotbal Gheorghe Hagi” din Constanţa.

Te-ar mai putea interesa și
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
La momentul redactării acestui articol, moneda meme nou apărută în spațiul crypto, Scotty the AI, a avut un debut surprinzător în cadrul programului de prelansare Kickstarter al schimbului......
Explozie la rafinăria Petromidia. Ce spun oficialii Rompetrol (KMG Internaţional)
Explozie la rafinăria Petromidia. Ce spun oficialii Rompetrol (KMG Internaţional)
O explozie a avut loc în această dimineață la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum. Explozia nu a fost ...
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, situat în centrul staţiunii Predeal, în cadrul procesului amplu de valorificare ...
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia rusă în Ucraina, începută cu peste doi ani în urmă, anunţă o nouă eră în Europa, o perioadă caracterizată ...