Ciucă: PNL nu poate să se dea la o parte şi să nu aibă un candidat la alegerile prezidenţiale

Partidul Naţional Liberal "nu poate să se dea la o parte şi să nu aibă un candidat la alegerile prezidenţiale", a declarat, luni, preşedintele liberalilor, Nicolae Ciucă, cu privire la posibilitatea unui candidat comun al PSD şi PNL pentru funcţia de şef al statului.
AGERPRES - mar, 05 mart. 2024, 09:07
Ciucă: PNL nu poate să se dea la o parte şi să nu aibă un candidat la alegerile prezidenţiale

„Funcţia de preşedinte al ţării nu se negociază între două partide, cu atât mai puţin între câţiva oameni (…) Ceea ce pot să vă spun este că, dacă ne uităm un pic în istorie, PNL anul acesta va sărbători 149 de ani de existenţă şi de-a lungul timpului a avut o contribuţie esenţială la tot ce a reprezentat moment istoric important în evoluţia noastră ca naţiune. Şi atunci, consider că PNL, cum şi-a asumat de fiecare dată, şi la câştigarea Independenţei şi la realizarea României Mari şi la Constituţia din 1923 şi la tot ce a însemnat parcursul proeuropean şi euroatlantic al României, nu poate să se dea la o parte şi să nu aibă un candidat la alegeri de prezidenţiale”, a declarat Nicolae Ciucă la Digi24, întrebat dacă va exista un candidat comun al celor două partide din coaliţia de guvernare la alegerile prezidenţiale, scrie Agerpres.

De asemenea, liderul PNL a arătat că nu ştie ce situaţie ar putea să apară care să schimbe această opţiune a liberalilor.

„Este o chestiune pe care am clarificat-o spunând că PNL a avut de-a lungul istoriei curajul să-şi asume toate aceste momente importante ale naţiunii române. Ca atare, nu văd de ce acum cine ştie ce ar putea să apară care să schimbe fundamental această opţiune şi această atitudine a noastră. Este o perspectivă care trebuie să ţină cont de o schimbare fundamentală de 180 de grade a actualului context prin care PNL să fie determinat să nu aibă candidat la alegerile prezidenţiale”, a subliniat Ciucă.

Totodată, el a fost întrebat dacă liderul PSD, Marcel Ciolacu, face presiuni pentru o candidatură comună PSD-PNL la alegerile prezidenţiale.

„În interiorul unei coaliţii de guvernare există discuţii. Presiunile, de fiecare dată, se rezolvă şi se scad pe timpul negocierilor, pe timpul argumentelor pe care le aducem fiecare dintre noi. Fiecare ne dorim ca, în această coaliţie, să avem propria identitate ideologică şi doctrinară, pentru că nu putem, chiar dacă suntem într-un construct politic ce şi-a asumat responsabilitatea stabilităţii ţării, tot ceea ce ţine de identitatea noastră ideologică şi doctrinară, trebuie să fie manifestată în ceea ce înseamnă actul de guvernare şi politicile publice pe care PNL le promovează”, a răspuns preşedintele PNL.

Te-ar mai putea interesa și
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis cel puţin trei persoane la Odesa, în sud-vestul Ucrainei, au informat autorităţile locale miercuri dimineaţa, informează AFP....
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru plățile directe
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru ...
Prin plățile efectuate în perioada 22 - 30 aprilie 2024, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a decontat cheltuielile ...
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Atât camioanele, cât şi autoturismele care au ales să iasă din ţară prin PTF Giurgiu, de 1 Mai, au de aşteptat 60 ...
Ponderea muncitorilor care muncesc peste 49 de ore pre săptămână este mai mică în România decât în UE
Ponderea muncitorilor care muncesc peste 49 de ore pre săptămână este mai mică în România decât în UE
În anul 2023, 7,1% din persoanele angajate din Uniunea Europeană au lucrat cel puţin 49 de ore pe săptămână la principalul ...