Ciucă: Sunt închise 11 ţinte şi jaloane din PNRR. Azi vom închide încă 5, alte 8 mâine

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că în prezent sunt închide 11 ţinte şi jaloane din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), urmând ca în şedinţa de miercuri a Executivului să fie închise încă cinci, iar joi alte opt.
AGERPRES - mie, 30 mart. 2022, 13:25
Ciucă: Sunt închise 11 ţinte şi jaloane din PNRR. Azi vom închide încă 5, alte 8 mâine

„Suntem aproape de încheierea trimestrului I al acestui an şi la nivelul Guvernului am avut de îndeplinit 24 de jaloane şi ţinte pentru PNRR. În acest moment sunt 11 jaloane şi ţinte închise. În şedinţa de Guvern de astăzi vom închide încă cinci, urmând ca celelalte opt să fie închise până mâine – şi aici discutăm de ordine de ministru şi alte documente interne”, a precizat premierul în debutul şedinţei, scrie Agerpres.

Potrivit şefului Executivului, încă două documente vor face obiectul discuţiilor între Ministerul Cercetării şi Digitalizării şi Comisia Europeană, adăugând că este important ca joi să fie finalizate şi transmise la Bruxelles.

„Le mulţumesc tuturor pentru efort şi – fiind vorba de un trimestru în care am desfăşurat toate activităţile şi procedurile necesare îndeplinirii întregului set de jaloane şi obiective – avem acum identificate toate mecanismele astfel încât să putem să gestionăm mai facil şi să avem un dialog mai coerent cu comisiile de specialitate de la Bruxelles pentru tot ceea ce înseamnă alinierea din punct de vedere al respectării reglementărilor impuse de la nivelul Comisiei şi conţinutul ghidurilor pe care noi le elaborăm pentru fiecare proiect în parte”, a arătat Nicolae Ciucă.

Ciolacu: Nu va fi o problemă de blocaj al PNRR din cauza neîndepinirii jaloanelor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că nu va apărea o problemă de blocaj al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) din cauza neîndeplinirii jaloanelor de către Guvern, adăugând că anumite lucruri se vor optimiza în funcţie de necesităţile şi provocările actuale, scrie Agerpres.

„Astăzi, am înţeles că ce aveau miniştrii PSD, am făcut o bifare cu dânşii, toate trec prin şedinţa de Guvern de astăzi şi vor fi îndeplinite toate jaloanele. Toate aceste jaloane vor fi îndeplinite, am avut această discuţie cu prim-ministrul. Deci, nu va fi o problemă de blocaj al PNRR-ului din neîndeplinirea jaloanelor. Sunt discuţii cu Comisia (Europeană) cu anumite jaloane ca să se vadă cum se încadrează. (…) Să nu devenim prizonieri ai ‘şanţului’ nostru”, a afirmat Marcel Ciolacu, la sediul central al PSD.

Potrivit acestuia, odată cu conflictul din Ucraina, „lumea se schimbă” şi provocările sunt cu totul altele, mult mai complexe, comparativ cu perioada în care a fost elaborat PNRR-ul.

„Există o disponibilitate şi vedeţi că vin foarte mulţi comisari europeni în România şi există comunicare cu Comisia Europeană. Nu vorbesc de reforme, reformele sunt de neatins în PNRR. Anumite lucruri se vor optimiza în funcţie de necesităţile şi provocările actuale. Vă reamintesc că, de exemplu, în zona de agricultură, nu a fost trimis niciun euro. Cea mai mare provocare pentru Europa şi pentru România, în viitor, este zona alimentară. Vă reamintesc că ieri am fost cu domnul Grindeanu în Portul Constanţa, care nu este prins cu niciun euro în PNRR. Cel mai important port la Marea Neagră este Portul Constanţa, poarta către vest a produselor este Portul Constanţa şi n-a fost prins cu nici un euro. Vă dau, aşa, nişte exemple de viziune a celor care au făcut acest PNRR”, a explicat liderul PSD.

El a completat că se iau măsuri pentru a nu se pierde nici fonduri din exerciţiul 2016 – 2020.

„Nu se va bloca PNRR-ul, sub nicio formă. Deci, din cauza statului român, din cauza Guvernului, PNRR-ul nu se va bloca. Dar, dacă vrem să rămânem ficşi pe un şanţ, nu mai este actual, eu nu pot să am această abordare”, a spus Ciolacu, reiterând că ar fi necesară „o anumită optimizare” a ceea ce este prevăzut în prezent.

Te-ar mai putea interesa și
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de peste 81,6 milioane de euro și țintește la 150 de milioane de euro odată cu listarea pe piața principală a BVB, în 2026
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de peste 81,6 milioane de euro și țintește ...
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la nivelul lui 2023 la o valoare de piață de 81,64 milioane euro, față de valoarea de 78,10 milioane euro raportată în urmă cu un an.......
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului ...
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi ...
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...