1EUR = 4.8406 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Clădirile pericol public care vor fi consolidate anul acesta: 33 din 80 sunt pe Calea Victoriei şi găzduiau magazine renumite

80 de clădiri cu bulină din Bucureşti şi alte judeţe din ţară au intrat în atenţia Ministerului Dezvoltării pentru execuţia lucrărilor de intervenţie şi elaborarea documentaţiei tehnico-economice, arată un proiect de act normativ elaborat de MDRAP. 

13 feb, 2016 | | ECONOMICA.net

"Închis pentru consolidare. L 282/2015" e scris de mână pe o coală de hârtie lipită de vitrina unuia dintre magazinele de pe Calea Victoriei. Alte foi care anunţă că magazinele s-au închis stau în vitrinele celorlalte magazine printre manechine. Magazinele funcţionau a parterul clădirii de pe Calea Victoriei nr. 2-4, imobil inclus pe lista celor 33 de clădiri din Bucureşti la care se doreşte începerea lucrărilor de consolidare anul acesta. Peste drum, imobilul de la numărul 1-5 este inclus în categoria de risc seismic clasa II. Acolo, la parter, funcţiona Ferrari Store, inchis pentru inventar, dar fără niciun produs în interior. 

Clădirea de pe Calea Victoriei 101 este inclusă şi ea pe lista lucrărilor de consolidare, iar unele magazine s-au închis. Totuşi, în pasajul de sub clădire mai funcţionează un atelier de croitorie. 

Cea mai veche clădire din lista se află pe Bd. Schitu Măgureanu nr. 3, construită în 1891. Restul clădirilor din Bucureşti sunt construite înainte de 1940. MDRAP pune accentul pe consolidarea clădirilor construite până în 1940, mai înalte de trei etaje şi care au trecut prin patru cutremure. Alte clădiri din Câmpina (judeţul Prahova), Tulcea (judeţul Tulcea), Sfântu Gheorghe (judeţul Covansa) se află pe listă. 

25 de milioane de lei au fost alocate pentru acest an pentru Lucrări de intervenţie pentru reducerea riscului seismic la construcţiile cu destinaţia de locuinţă multietajate. 

Pentru alte 47 de clădiri sunt programate proiectările lucrărilor de intervenţie. Dintre aceastea, 33 de clădiri se află în Bucureşti. Calea Victoriei a fost văduvită de magazinele deschise la parterul clădirilor cu bulină. La trei clădiri se va începe proiectarea lucrărilor de intervenţie. 

Lipit de clădirea renovatului Grand Hotel du Bulevard, imobilul de pe Calea Victoriei nr. 25 se află pe această listă. La parterul clădirii de pe Calea Victoriei nr. 95 încă funcţionează magazinul Yokko. Magazinul vecin este închis. Iar deasupra clădirii stă bulina roşie, vizibilă doar dacă treci strada. 

Lancel, Mineli Boutique, Furla au închis magazinele din clădirea de pe Calea Victoriei nr. 112. Iată jos lista cu imobilele pentru care se face pregătirea de consolidare. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO