Drumul lui Claudiu Săftoiu de la SIE la TVR

Claudiu Săftoiu, fost director al SIE, preia şefia Televiziunii Române, aflată într-o situaţie financiară delicată, cu datorii de peste 100 de milioane de euro, în timp ce Ovidiu Miculescu merge la conducerea Radioului Public, o instituţie în al cărei management este deja implicat de doi ani.
Economica.net - mar, 03 iul. 2012, 13:16
Drumul lui Claudiu Săftoiu de la SIE la TVR

Claudiu Săftoiu, propus de PNL, a fost consilier prezidenţial pe probleme de politică internă, de la începutul primului mandat al preşedintelui Traian Băsescu, între 2004 şi 2006, până la numirea sa în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe. În martie 2007, Săftoiu a demisionat din funcţia de director al SIE, la cinci luni şi jumătate de la numire, în ziua în care un cotidian a publicat stenograma audierii acestuia la Comisia parlamentară de anchetă privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Băsescu. Săftoiu a declarat la audiere că SIE deţine tehnică proprie necesară interceptărilor convorbirilor telefonice şi că au fost efectuate interceptări cu acordul expres al procurorului general, ambele aspecte fiind interzise, întrucât singurul serviciu cu atribuţii în interceptări telefonice este SRI, iar pentru înregistrarea convorbirilor sunt necesare mandate emise de un judecător.

Este membru PNL din 10 mai 2011, cu funcţia de vicepreşedinte PNL Gorj. Coordonează Biroul Reacţie Rapidă din cadrul Departamentului de Comunicare al PNL din mai anul acesta. A făcut consultanţă politică pentru PNL în campania prezidenţială din 2009 şi pentru candidaţii fostei Alianţe D.A. în campaniile pentru alegerile locale şi prezidenţiale din 2004 în Neamţ. În prezent, este director general al societăţii Capital Promotion SRL, de consultanţă politică şi de afaceri, training media şi de comunicare şi publicitate.

Claudiu Săftoiu este licenţiat în Litere, urmând mai multe cursuri de ştiinţe politice şi militare în SUA, la Universitatea Harvard (aprilie 2006), Şcoala postuniversitară a Forţelor Navale SUA (martie şi iunie 2006) etc.

Săftoiu a lucrat la mai multe posturi de radio şi reviste ca Oameni în top (comentator politic) şi Plai cu boi (şef al departamentului politic), conducând între 1997 şi 1999 şi departamentul politic al cotidianului Evenimentul zilei. A predat pentru câteva luni la Colegiul Naţional de Apărare, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi, din 2000 în 2004, la Centrul pentru Jurnalism Independent.

Pe de altă parte, Ovidiu Miculescu a absolvit, în 1986, Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale”, Facultatea de Imagine Film şi Televiziune, Bucureşti.

Din 2007, el este manager al departamentului Multimedia şi manager al departamentului Dezvoltare Servicii la Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, iar din 2010 este şi membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune.

În perioada 2000 – 2006 a activat în cadrul companiei Europe Developpement International, România, unde a ocupat funcţiile de vicepreşedinte Europe Developpement International (Europa FM, Radio 21, RRM), director Europa FM şi director de vânzări al Regiei Radio Music.

Între 2005 şi 2007 a fost preşedinte al Asociaţiei Române de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA), iar între 2004 – 2006 a fost preşedinte al Asociaţiei pentru Audienţe Radio (ARA).

Pe de altă parte, între 1997 – 1998, Miculescu a fost director de ştiri la Prima TV, iar între 1994 – 1997 a lucrat la Antena 1, unde a fost director executiv şi corespondent în SUA, Washington DC.

El a fost şi director de imagine la Departamentul Ştiri din TVR între 1993 -1994, iar între 1986 – 1992 a fost realizator film documentar şi director de imagine la Studioul de Film Documentar „Alexandru Sahia”, Bucureşti.

În 2003 a primit premiul MCTI pentru sprijinirea business-ului de tehnologie a informaţiei în mediul audiovizual, Bucureşti, iar în 1991 şi 1993 a primit premiul Uniunii Cineaştilor din România (imagine film documentar).

Potrivit declaraţiei sale de avere din 13 iunie, Ovidiu Miculescu a avut în ultimul an fiscal venituri de 93.946 de lei (salariu de la Societatea Naţională de Radiocomunicaţii) şi 38.458 de lei (indemnizaţie de membru în CA al Societăţii Române de Radiodifuziune).

Simona Miculescu, soţia lui Ovidiu Miculescu, a avut venituri de 44.414 USD (salariu ca ambasador al României la ONU) şi de 6.579 de lei – salariu (reprezentant permanent al României la ONU).

Ovidiu Miculescu deţine un autoturism Volkswagen, fabricat în anul 2007, dobândit prin cumpărare. De asemenea, Ovidiu Miculescu are două carduri de credit, unul la BRD – deschis în 2004, cu o limită de 5.000 de euro şi altul la Citi Bank – deschis în 2010, cu o limită de 19.600 de lei. Ovidiu Miculescu are şi un credit în valoare de 42.000 de euro deschis la BCR în anul 2004 şi scadent în 2014.

Ovidiu Miculescu este membru al Uniunii Cineaştilor din România şi al National Geographic Society din SUA, potrivit declaraţiei sale de interese din 13 iunie.

Te-ar mai putea interesa și
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, dar pregătirea pentru o contraofensivă va dura mult mai mult, a......
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile ...
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare judeţ
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, ...