„Click”, scos la licitaţie, pe 25 iulie, pentru o datorie de 1 milion de euro

Marca "Click" va fi scoasă la licitaţie pe 25 iulie, la ora 13.00, pentru acoperirea unei datorii de 1 milion de euro pe care Adevărul Holding şi omul de afaceri Dinu Patriciu o au către societatea italiană Grafica Veneta, informează paginademedia.ro.
Economica.net - sâm, 21 iul. 2012, 13:04

Societatea Adevărul Holding, care deţine marca „Click”, şi Dinu Patriciu, care controlează Adevărul Holding, sunt executați în contul unor bilete la ordin emise pentru tipografia italiană Grafica Veneta, care a tipărit colecțiile de cărți ale Adevărul Holding.

Suma de 1 milion de euro reprezintă valoarea a zece bilete la ordin, fiecare în valoare de 100.000 de euro, garantate de Dinu Patriciu pentru Grafica Veneta. Biletele la ordin au fost emise în 2009, iar instanța a hotărât executarea silită în aprilie 2012.

La plata sumei de 1.000.000 de euro (la cursul BNR din ziua plăţii) se vor adăuga cheltuieli de executare în valoare de 123.974, 29 de lei, prin urmărirea bunurilor mobile ale Adevărul Holding, în favoarea creditoarei Grafica Veneta S.P.A.

Potrivit publicației de vânzare, licitația va avea loc pe 25 iulie, la ora 13.00, la sediul executorului judecătoresc Violeta Pârvan din Bucureşti.

Licitaţia va începe de la suma totală de 878.100 de euro plus TVA, stabilită prin raport de expertiză de către Preciss Consulting SRL.

Taxa de licitaţie este de 90.000 de euro. La licitaţie poate participa „orice persoană care, cel mai târziu până la începerea vânzării la licitație publică, a consemnat la CEC sau în contul de consemnări (…) la dispoziția executorului judecătoresc cel puțin 10% din prețul de începere a licitaţiei”.

Anunţul licitaţiei nu apare, în momentul difuzării acestei ştiri, pe site-ul oficial al Camerei Executorilor Judecătoreşti Bucureşti.

Marca „Click” este scoasă din nou la licitaţie după ce mai multe mărci din portofoliul Adevărul Holding, printre care „Click” şi „Click FM”, au fost scoase la licitaţie pe 6 iunie, ca urmare a unei sentinţe a Tribunalului Bucureşti, care a dispus Adevărul Holding la plata unei sume de peste 15,5 milioane de lei către Odyssey Communication, o altă societate din trustul lui Dinu Patriciu.

Astfel, marca „Click” a fost adjudecată pentru 11 milioane de lei fără TVA de Emilia Ciucan, cunoscută ca fiind avocata lui Dinu Patriciu, proprietarul Adevărul Holding, însă care a precizat că a participat la licitaţie în nume personal. Debitorul S.C. Adevărul Holding S.R.L nu avea voie să liciteze nici personal, nici prin alte persoane.

De asemenea, Emilia Ciucan a adjudecat în nume personal, la aceeaşi licitaţie, alte mărci din portofoliul Adevărul Holding.

Alte două mărci ale Adevărul Holding au fost adjudecate la aceeaşi licitaţie de fostul parlamentar Anca Constantinescu, prin intermediul firmei sale Pro-Consul Prod SRL („Bucureşti 106,2 CLICK FM doar radio”, pentru 12.100 de lei fără TVA, şi „CLIC”, pentru 45.200 de lei fără TVA).

Cu toate acestea, Emilia Ciucan şi Anca Constantinescu nu au plătit banii pentru respectivele mărci, deşi termenul impus pentru plată de executorul judecătoresc era de 24 de ore de la finalizarea licitaţiei.

Ulterior, Comitetul Creditorilor Odyssey a decis să acorde un răgaz Adevărul Holding pentru a putea să rezolve situaţia debitului pe care îl are faţă de Odyssey, iar licitaţia nu a mai fost reluată.

Te-ar mai putea interesa și
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone cere dublarea bugetului apărării pentru ca ţara sa să poată respinge un atac rusesc
Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB, trebuie să-şi dubleze cheltuielile de apărare în......
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Burduja: Plafoanele preţurilor la energie şi gaze la clienţii finali rămân până la 31 martie 2025
Plafoanele preţurilor la energie electrică şi gaze naturale la clienţii finali vor rămâne până la 31 martie 2025, ...
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru ...
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile ...