Clienţii bogaţi ai BCR fac tranzacţii de 400 de milioane de euro anual

Banca Comercială Română (BCR) a atins un volum de tranzacţionare de peste 400 milioane de euro anual, în produse de investiţii administrate pentru clienţii de private banking. Preferinţele acestora s-au mutat dinspre depozitele bancare spre investiţia în obligaţiuni sau produse legate de acestea, potrivit unui raport al băncii primit de ECONOMICA.NET.
Adrian N. Ionescu - lun, 26 nov. 2012, 12:45
Clienţii bogaţi ai BCR fac tranzacţii de 400 de milioane de euro anual

Serviciile de private banking sunt destinate clienţilor cu posibilităţi relativ mari de economisire şi investiţie, care beneficiază de administrarea banilor printr-un „bancher personal“.

Pragul minim pentru plasamentul iniţial de tip private banking la BCR este de 200.000 de euro. Suma este aproape triplă faţă de pragul minim de dinaintea de relansarea serviciilor de acest tip ale celei mai mari bănci din România.

Evoluţia pieţei locale de private banking „recuperează decalajul faţă de pieţele mature în ceea ce priveşte comportamentul investiţional al clienţilor cu averi ridicate“, se spune în raportul BCR primit de ECONOMICA.NET.

Volumul produselor de investiţii a depăşit, în acest an, ponderea depozitelor şi a numerarului aflat în administrarea serviciului Erste Private Banking, oferit de BCR, „pe fondul interesului crescut faţă de instrumente pe termen mediu şi lung, cu randamente mai crescute şi risc evaluat acceptabil“.

Obligaţiunile şi titlurile fondurilor de investiţii reprezintă cea mai importantă parte a portofoliilor de investiţii.

„Asistăm la o modificare a comportamentului investiţional de la “Păstrează până la maturitate” la “Disponibil pentru vânzare”, afirmă Razvan Furtună, şef al serviciului Erste Private Banking din BCR.

În acelaşi timp, „serviciul de administrare a conturilor de investiţii plasează Erste Private Banking în poziţia de leader pe piaţa seviciilor de private banking, incluzând şi administrarea discreţionară de portofolii.

Erste Private Banking, (serviciul de specialitate al BCR) şi Erste Asset Management România vor oferi servicii de administrare discreţionară de portofoliu , (fără consultarea clientului la fiecare operaţiune în parte).

„Clienţii beneficiază de soluţii de investiţii personalizate, adaptate restricţiilor şi profilului de risc individual. În acelaşi timp clienţii au acces la întreaga paletă de active locale şi globale, iar managementul portofoliului se face în echipă, de către manageri de investiţii specializaţi pe clase de active“, a declarat Sorin Mititelu, director segmente clienti în cadrul BCR.

Averea totală a clienţilor serviciilor exclusiviste de private banking ale BCR, administrată de „bancherii personali“ ai acesteia, se ridica la peste 940 de milioane de euro, potriviticelor mai recente date.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Romgaz anunță preluarea participației Exxon din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră
Romgaz anunță preluarea participației Exxon din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră
Romgaz a finalizat negocierile exclusive cu Exxon Mobil, iar ambele companii au  ajuns la un acord cu privire la achiziția ...
Monica Hodor, E-Distribuție: Ne dorim o implicare mai mare a prosumatorilor
Monica Hodor, E-Distribuție: Ne dorim o implicare mai mare a prosumatorilor
Monica Hodor, directorul celor trei companii de distribuție controlate de grupul Enel în România, a declarat că strategia ...
Spania atenuează taxa claw-back pe profiturile companiilor de utilităţi
Spania atenuează taxa claw-back pe profiturile companiilor de utilităţi
Autorităţile spaniole au decis să atenueze o taxă claw-back pe profiturile companiilor de utilităţi, destinată să ...