1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Clienţii cer daune de miliarde de lire sterline băncilor britanice

Toate marile bănci britanice se confruntă cu procese din care ar putea pierde miliarde de lire sterline, dacă va trebui să-şi despăgubească clienţii, întreprinderile mici şi mijlocii cărora le-ar fi vândut pachete complexe de produse riscante, fără să explice în ce constau acestea.

12 mar, 2012 | Adrian Ionescu | ECONOMICA.net

Printre băncile chemate în instanţele britanice se numără Barclays, HSBC, ca şi Lloyds Banking Group sau Royal Bank of Scotland (RBS), potrivit The Telegraph. Cele două bănci citate la urmă au fost salavate de la faliment prin intervenţia statului, care a devenit acţionar pompând lichidităţi în capitalul lor.

Mulţi dintre reprezentanţii firmelor mici intervievaţi de The Telegraph spun că nu au fost informaţi de costurile colaterale produselor, care erau prezentate ca fiind elemente de protecţie împotriva creşterii dobânzilor la creditele contractate.

Când a izbucnit criza din 2008, produsele respective au costat milioane de lire. The Sunday Telegraph relatează că oficialii RBS au fost atât de îngrijoraţi încât au dispus un audit intern în ianuarie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO