Clienţii de private banking ai marilor bănci europene vor investi în start-upurile tehnologice româneşti şi italiene prin platformele SeedBlink şi Doorway

SeedBlink a încheiat un parteneriat cu platforma italiană de co-investiții Doorway pentru a aduce în fața investitorilor start-upuri europene de top din domeniul tehnologiei. Cele două companii își vor recomanda reciproc oportunități, oferind investitorilor acces la runde de investiții în start-upuri și scale-upuri hi-tech internaționale, cu potențial ridicat de scalare. 
Gabriela Ţinteanu - lun, 08 mai 2023, 09:40
Clienţii de private banking ai marilor bănci europene vor investi în start-upurile tehnologice româneşti şi italiene prin platformele SeedBlink şi Doorway

SeedBlink, platformă de co-investiții specializată în start-upuri de tehnologie, și Doorway, lider italian fintech pentru investiții online, au încheiat un parteneriat strategic. Cele două companii își vor recomanda reciproc oportunități, oferind investitorilor acces la runde de investiții în start-upuri și scale-upuri hi-tech internaționale, cu potențial ridicat de scalare, anunţă un comunicat comun al celor două platforme de co-investiţii.

Parteneriatul va aduce beneficii clienților ambelor platforme, inclusiv clienților de servicii de tip private banking, consilierilor financiari, consultanților în managementul averii, care vor putea oferi clienților lor un portofoliu diversificat cu start-upuri inovatoare performante, din întreaga Europa. Prin acest parteneriat, comunitatea de investitori a SeedBlink va avea acces la tranzacții unice selectate de Doorway în Italia și la nivel internațional, dar și viceversa. Cele doua companii intențioaneaza să faciliteze investițiile transfrontaliere la nivel paneuropean prin consolidarea infrastructurii financiare disponibile pentru IMM-urile din domeniul tehnologiei.

„Creșterea sectorului tehnologic european este promițătoare, însă nivelul de fragmentare al pieței de investiții, fiecare țară având propriul sistem juridic pentru companii, nu este benefic. Prin urmare, provocarea este de a construi o rețea europeană cu reprezentare locală în fiecare țară. Poziția de lider a Doorway în Italia va oferi investitorilor noștri acces unic la investiții cu potențial ridicat, cu ADN italian validat de un jucator local bine informat. Parteneriatul este în armonie cu misiunea noastră de a conecta eficient investitorii și start-upurile tech, construind un ecosistem financiar care va sprijini dezvoltarea unui hub tehnologic în Europa”, a spus Ionuț Pătrăhău, managing partner al SeedBlink.

„Suntem încântați să ne asociem cu SeedBlink, principala platformă din Europa specializată în investiții în tehnologie. Parteneriatul nostru va oferi comunității de investitori de la Doorway acces la start-upurile și scale-upurile tehnologice europene de top selectate de SeedBlink din toata Europa. Credem că un portofoliu diversificat, creat prin intermediul expertizei combinate de selectie și verificare a Doorway și SeedBlink, poate aduce un avantaj real în ceea ce privește crearea de valoare economică pentru investitorii noștri”, a adăugat Antonella Grassigli, director executiv al Doorway.

Parteneriatul dintre SeedBlink și Doorway va pune la dispoziția investitorilor un portofoliu în continuă evoluție de tranzacții de top, în runde avansate sau de tip follow-on, cu perspective de exit mai rapid și având adesea ca co-investitori fonduri internaționale de venture capital. Datorită accesului în exclusivitate al SeedBlink la tranzacții tehnologice europene și a expertizei locale a Doorway, acest parteneriat poate oferi o valoare semnificativă celor care doresc să investească în start-upuri inovatoare și cu creștere rapidă.

Ambele platforme sunt autorizate (SeedBlink în cadrul ECSPR, Doorway de către CONSOB) pentru o protecție extinsă a investitorilor. Doorway a asigurat deja un parteneriat cu Ourcrowd, o platformă globală de investiții online, desemnată de Pitchbook drept cel mai activ investitor de capital de risc din Israel.

SeedBlink permite investitorilor să co-investească în siguranță deplină la nivel european într-o selecție riguroasă de start-upuri tehnologice cu ADN european, împreună cu o rețea puternică de parteneri de Venture Capital. Investitorii individuali pot participa cu tichete începând de la 2.500 de euro. Oportunitățile de investiții acoperă majoritatea sectoarelor tehnologice, printre care Fintech, MedTech, Cybersecurity, AI, Edtech sau enterprise software. Peste 70.000 de investitori s-au alăturat comunității SeedBlink, care a strâns în ultimii trei ani 60 de milioane de euro de la investitori individuali pentru start-upurile tehnologice europene. Începând cu 2021, platforma de investiții s-a extins prin deschiderea de birouri în Bulgaria și Grecia, iar în regiunea Benelux printr-o achiziție.

Platforma Doorway s-a lansat în 2019 și își propune să construiască o economie inovatoare, sustenabilă și favorabilă incluziunii prin stimularea investițiilor private în start-upuri și scale-upuri cu perspective de recuperare a investiției pe termen mediu și lung. Doorway a deschis un birou la Bruxelles pentru a-și extinde activitatea în afara Italiei cu o echipă locală puternică.  În cei patru ani de la lansare, Doorway a facilitat investiții de peste 20 de milioane de euro către 35 de companii inovatoare, dintre care 70% au un impact social semnificativ și se concentreaza pe diversitate. Doorway colaborează cu consilieri financiari specializați pe piața europeană și cu firme de capital de risc pentru a favoriza dezvoltarea rapidă a start-upurilor în care au fost făcute investiții și pentru a accelera oportunitățile de lichiditate pentru investitorii săi.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...