Clienții Revolut din Spațiul Economic European (SEE) vor putea avea conturi bancare comune cu partenerii de viaţă. 73% dintre români sunt PRO

Revolut lansează versiunea 9.0 a aplicației și un nou produs - Conturile comune. Potrivit unui studiu realizat de Revolut în ianuarie 2023, 58% dintre europeni și 73% dintre români declară că ar prefera să aibă conturi comune cu partenerul de viață. Astfel, din luna aprilie 2023, conturile comune sunt incluse în noua versiune a aplicației Revolut, 9.0, care aduce o serie de optimizări la nivelul experienței de utilizator prin introducerea unor elemente de personalizare a ecranului principal, dar și un modul de chat în grup, potrivit informaţiilor furnizate de companie.
Gabriela Ţinteanu - mie, 12 apr. 2023, 22:05
Clienții Revolut din Spațiul Economic European (SEE) vor putea avea conturi bancare comune cu partenerii de viaţă. 73% dintre români sunt PRO

Revolut, aplicația financiară cu peste 28 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 2,7 milioane în România, a lansat un nou produs – Conturi comune. Acesta le permite clienților din Spațiul Economic European (SEE) să creeze un cont suplimentar care să aibă doi deținători, fie ei parteneri, soți, membri de familie sau prieteni. Noul produs este disponibil odată cu versiunea 9.0 a aplicației pentru Android și IoS, care va mai aduce o serie de optimizări din perspectiva experienței consumatorului și un modul de chat în grup, direct în aplicație.

Noul produs ajută la gestionarea banilor în cuplu cu ajutorul conturilor comune. „Revolut Conturi comune este un produs axat pe flexibilitate și incluziune, acoperind nevoile financiare diverse ale cuplurilor sau perechilor. Pentru crearea și configurarea conturilor comune, clienții nu trebuie să facă dovada că locuiesc împreună, să dea explicații sau să prezinte documente. Alături de contul pentru copii și adolescenți Revolut Conturile comune pot fi principalul mod de a gestiona banii comuni în familie sau de a finanța proiecte care sunt derulate alături de parteneri, rude, colegi de cameră sau prieteni”, arată reprezentanţii companiei.

Pentru că tehnologia din digital banking ne permite azi nenumărate variante de gestionare a banilor, și conturile comune sunt tot mai des utilizate în diverse scopuri – pentru evenimente, pentru vacanțe și city-break-uri, pentru aniversări, banchete, petreceri sau momente importante din viața unei familii sau a unei echipe. Iar preferința românilor pentru astfel de conturi este evidentă – 73% dintre români declară că preferă conturile bancare comune cu partenerul de viață, iar 49% dintre respondenții la chestionar aplică deja acest principiu.

Mai puțin de 19% dintre respondenți ar prefera să-și păstreze conturile bancare și bugetele complet separate. În acest caz, procentul femeilor și, respectiv, cel al bărbaților sunt aproape egale (18% femei/ 20% bărbați) și tendința este vizibilă mai ales la consumatorii din segmentul 25-34 de ani (24%).

Un sfert dintre respondenți (25%) aleg compromisul: un cont comun pentru chirie și cheltuielile curente, dar un cont separat pentru toate celelalte cheltuieli. Femeile în special par să prefere această soluție (29% dintre respondente și 20% dintre respondenți).

La nivel european, 32% dintre respondenți sunt adepții conturilor comune, 26% ar dori să aibă și un cont comun, dar și unul separat, în timp ce 33% susțin că preferă conturile separate. Atât femeile, cât și bărbații preferă la fel de mult (58%) conturile comune sau o formă mixtă de a gestiona banii (cont comun și cont individual). Egalitate perfectă între genuri există, la nivel european, și în privința opțiunii evidente pentru conturi separate (33% femei vs 33% bărbați).

Cum să discuți despre bani, să împarți note de plată sau cheltuieli 

În noiembrie 2022,  Revolut a lansat propriul chat în aplicație pentru clienții din Regatul Unit și din SEE, astfel încât să poată trimite mesaje instant, dar și gif-uri sau stickere, atunci când transferă fonduri către alți utilizatori. Revolut adaugă o nouă funcție, mesajele instant pentru grupuri, odată cu lansarea versiunii 9.0 a aplicației.

Aceasta permite conversații între mai multe persoane pentru a clarifica aspecte legate de tranzacții sau plăți, fără să mai fie forțați să se folosească de mai multe aplicații pentru a lămuri astfel de informații atunci când trimit sau primesc fonduri. În plus, toate mesajele din chat sunt criptate în integralitate, pentru a conferi siguranță conversațiilor legate de bani. Clienții pot dezactiva opțiunea de mesagerie instant din secțiunea „Securitate și confidențialitate”, dacă nu doresc să o utilizeze.

Ce aduce nou versiunea 9.0 a aplicației?

  • Shortcut-uri pe ecranul principal: clienții vor putea să-și personalizeze experiența aplicația, adăugând noi widget-uri pe care le pot combina conform propriilor interese, pe ecranul principal.
  • Experiența utilizatorului: versiunea 9.0 aduce sute de elemente noi care cresc performanța aplicației și rezolvă aspectele remarcate de clienți ca fiind potențiale bariere pentru o experiență fără dificultăți și rapidă. Revolut solicită constant feedback-ul utilizatorilor, pe care, ulterior, îl analizează și îl transformă în actualizări ale aplicației.
  • Mesageria instant de grup: chat-ul devine acum și un instrument de comunicare în grup, astfel încât utilizatorii să poată discuta despre cum își gestionează cheltuielile sau își împart notele de plată, dacă fac achiziții la comun.
  • Conturi comune: clienții din SEE pot să deschidă un cont comun cu altă persoană, fie că e vorba despre partenerul de viață, un prieten, un vecin sau o rudă, astfel încât să poată transforma în realitate niște obiective comune.

„Fiecare utilizator Revolut poate acum să își personalizeze după bunul plac ecranul principal al aplicației: să realizeze cât mai rapid plăți sau să seteze un card de unică folosință pentru plățile online, să trimită bani unui prieten sau să aibă o vizibilitate completă asupra soldurilor din conturile în diverse valute. Opțiunile de personalizare și ușurința în utilizarea aplicației vor ajuta clienții să navigheze mai rapid printre diversele produse și funcții. Suntem încântați să vedem că, odată cu noua versiune a aplicației, Revolut reușește să combine într-un mod incluziv nevoile diferite ale clienților, atât din perspectiva bugetelor, cât și la nivelul interacțiunilor sociale. Atât Conturile comune cât și Mesageria instant de grup vor ajuta la o mai bună administrare a banilor împreună cu cei apropiați, mixând experiența socială cu cele mai avansate funcții bancare”, a declarat Gabriela Simion, director general sucursala România și Italia.

Revolut a devenit, în ultimii ani, una dintre cele mai mari comunități financiare globale, cu numeroase produse și funcții create pentru a face mai ușoară și mai rapidă utilizarea fondurilor personale sau ale familiei precum: împărțirea notelor de plată, mesageria instant în aplicație, Revolut

Pentru a putea deschide conturi comune cu ajutorul Revolut, clienții trebuie să aibă descărcată cea mai recentă versiune a aplicației, care suportă această funcție, să aibă conturile înregistrate în aceeași țară, la aceeași entitate Revolut sau sucursală a băncii digitale și să nu mai aibă un alt cont comun deschis cu altă persoană (sau să aibă o invitație în așteptare pentru deschiderea unui cont comun de la alt utilizator Revolut). Mai multe informații despre Conturile comune sunt disponibile aici.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
Compania IT HMD anunță că a lansat cele mai recente creații a sa: telefoanele cu taste Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G. Acest trio vine într-un curcubeu de culori, iar prețurile......
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex, companie dezvoltatoare de parcuri comerciale, anunță că va inaugura pe 1 mai un nou centru comercial modern în ...
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a anunţat, marţi, Ministerul Energiei, ...
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat, marţi, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2024 pentru Compania Naţională Loteria Română, ...