Clienţii Revolut pot să genereze rapoarte pentru depunerea declaraţiei de impunere către ANAF pentru veniturile realizate din tranzacţiile cu criptomonede

Printr-un nou serviciu de calcul al impozitelor lansat de Revolut în colaborare cu platforma globală Koinly, clienţii băncii online vor putea să genereze rapoarte pentru depunerea declarațiilor de impunere pentru veniturile realizate din criptomonede, atât prin intermediul aplicației financiare Revolut, cât și prin alte platforme de tranzacționare de tokenuri. Serviciul va fi disponibil clienţilor la un preţ avanatjos, cu un discount mai mare decât îl percep companiile care furnizează astfel de servicii.
Gabriela Ţinteanu - mie, 26 apr. 2023, 22:05
Clienţii Revolut pot să genereze rapoarte pentru depunerea declaraţiei de impunere către ANAF pentru veniturile realizate din tranzacţiile cu criptomonede

În urmă cu o săptămână, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) anunţa că în trimestrul I 2023 au fost finalizate 442 de acţiuni de verificare documentară, din care 359 cu emiterea unor decizii de impunere valoarea obligaţiilor stabilite însumând 99,4 milioane lei. „Dintre acestea, 65 de verificări documentare sunt realizate în domeniul tranzacțiilor cu criptomonede, valoarea creanțelor fiscale suplimentare stabilite fiind de 9,7 milioane de lei”, arată comunicatul de presă al ANAF.

Iată că Revolut, printr-un nou serviciu, îi învaţă pe iubitorii de criptomonede (deocamdată doar pe ei) cum să îşi calculeze valoarea impozitelor datorate statului şi le generează rapoartele necesare pentru depunerea declaraţiilor de impunere pentru veniturile realizate din tranzacţiile cu criptomonede.

Astfel, aplicaţia financiară oferă clienților săi din România și nu numai acces la un serviciu extern de calcul al taxelor și impozitelor datorate pentru veniturile realizate din criptomonede, la prețuri cu reducere. Aşa cum explică reprezentanţii băncii digitale, o reducere de  60% din prețul practicat de partener se va aplica pentru primul raport cumpărat de un client, cu condiția ca acesta să conțină cel mult 250 de tranzacții și acestea să fie direct legate la contul Revolut al clientului. Pentru toate celelalte cazuri, se aplică un discount de 20%. Reducerea se aplică doar clienților noi Koinly. Detalii aici.

Parteneriatul dintre Revolut și Koinly, o platformă cu renume în domeniu, îi va ajuta pe clienții români să calculeze mult mai ușor impozitele datorate și să piardă mai puțin timp cu aceste activități, care, de obicei, sunt realizate manual. În prezent, clienții Revolut pot tranzacționa peste 100 de criptomonede și 12 Colecții Cripto, direct din aplicație, sau își pot îmbunătăți cunoștințele despre token-uri cu ajutorul cursurilor Learn & Earn. Accesul la acest serviciu extern de calcul al taxelor și impozitelor datorate pentru veniturile din criptomonede va completa oferta Revolut către milioane de clienți, la nivel mondial.

Pentru utilizatori, principalul avantaj este rapiditatea cu care se pot genera rapoartele pentru a se stabili nivelul impozitului și posibilitatea de a avea rapoarte integrate care să analizeze și tranzacțiile realizate prin alte platforme. Partenerul ales are expertiză în realizarea de rapoarte care acoperă tranzacții cu peste 1.700 de tokenuri, peste 170 de blockchain-uri, 100 de wallet-uri și este disponibil în 24 de piețe.

Serviciul poate fi accesat din secțiunea Criptomonede a aplicației. Clientul trebuie să apese pe link-ul către platforma Koinly și să se înregistreze, utilizând SSO (Single Sign-On). După sincronizarea tranzacțiilor realizate cu Revolut, clientul va putea să verifice tranzacțiile identificate și raportate și va fi informat în legătură cu prețul final al raportului. Prețul variază în funcție de numărul de tranzacții cu criptomonede realizate de client atât în platforma Revolut, cât și în celelalte platforme selectate de client și i se aplică un discount care poate ajunge până la 60%. După ce se achită serviciul, clientul poate să descarce raportului și să îl atașeze sau să îl integreze în declarația de impunere, conform legislației valabile în domeniul fiscal în piața unde clientul trebuie să achite impozitul pe veniturile realizate.

Mazen Eljundi, Global Head of Business Criptomonede la Revolut a declarat: „Completarea declarațiilor și a documentelor pentru plata impozitului datorat pe veniturile realizate din criptomonede sau alte active digitale este o bătaie de cap pentru mulți clienți. Noi am căutat o soluție cu care să identifice mai ușor tranzacțiile cu cripto, să le consolideze și să genereze un raport în doar câteva minute. Suntem încrezători că noul serviciu oferit clienților prin intermediul parteneriatului cu Koinly va face ca această activitate obligatorie să devină mai ușoară, mai puțin stresantă și  mai accesibilă.

Vrem să fim cel mai responsabil furnizor de servicii de tranzacționare a criptomonedelor, să îi ajutăm pe clienți să aibă acces la soluțiile Web3 și să contribuim la dezvoltarea sustenabilă a industriei, în acord cu prevederile legale. Încurajarea respectării legislației este în centrul activităților noastre și de aceea considerăm că această ofertă este un important pas înainte făcut de Revolut pentru a-i sprijini pe clienți să se conformeze obligațiilor fiscale”.

„Suntem încântați să ne unim forțele cu Revolut și să marcăm astfel colaborarea cu o super-aplicație financiară globală. Revolut a făcut progrese importante în privința portofoliului cripto și este un motiv de mândrie să devenim partenerul lor pentru serviciile de calculare a taxelor, îmbogățind oferta lor comercială. Clienții Revolut pot accesa acum platforma noastră de calcul a impozitelor pentru tranzacțiile cu cripto direct din aplicație, ceea ce face ca tot procesul să fie mult mai facil”, a adăugat Jane McEvoy, Global Head of Partnerships la Koinly.

Cum să cumpărați și să vindeți criptomonede pe Revolut?

Revolut Ltd., companie de origine britanică, pune la dispoziția consumatorilor un portofoliu extins de servicii financiare, inclusiv criptomonede. Sunt câteva modalități de a vinde și cumpăra criptomonede prin Revolut: clienții pot configura o limită de tranzacționare, astfel încât să nu fie nevoiți să urmărească piața, sau pot folosi funcționalitatea „Cumpărare recurentă” pentru a ține sub control volatilitatea portofoliului. Există, de asemenea, posibilitatea de a rotunji în criptomonede mărunțișul rezultat din achizițiile prin aplicație, în funcție de preferințele fiecărui client. Tokenurile sunt disponibile pentru toți clienții, indiferent de plan, iar pentru a beneficia de comisioane mai avantajoase, utilizatorii Standard pot face upgrade la unul dintre planurile plătite. Clienții pot investi în peste 100 de  jetoane cripto.

Revolut crede în extinderea accesului la criptomonede dar, de asemenea, avertizează că acestea pot să nu fie investiția potrivită pentru toată lumea. Astfel, Revolut își încurajează clienții să de documenteze despre diferitele criptomonede și riscurile și oportunitățile aduse de acestea, înainte de a cumpăra sau de a vinde. Clienții ar trebui să se informeze din surse independente și să învețe diferențele dintre tokenuri, precum și să ia în considerare circumstanțele lor personale atunci când cumpără sau vând cripto.

Criptomonedele sunt nereglementate. Fondurile nu sunt protejate și prețul lor este extrem de volatil. Câștigurile pot fi impozitate. Mai multe informații sunt disponibile aici.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Cum procedează slovacii și irlandezii cu ambalajele cu garanție. Slovacia a implementat un sistem similar cu SGR  în 10 luni, iar în Irlanda s-a ținut cont de situația numeroaselor puburi
Cum procedează slovacii și irlandezii cu ambalajele cu garanție. Slovacia a implementat un sistem similar cu SGR în ...
Economica a stat de vorbă cu doi reprezentanți ai companiilor care administrează sisteme de garanție-returnare în Slovacia și Irlanda....
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea ...
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...